ВВС на САЩ може да спрат полети с част от своите A-10

25 прочитания

ВВС на САЩ могат да бъдат принудени да спрат полети с не малка част от своите щурмови самолети A-10 догодина, защото няма отпуснати средства за подмяна на техните крила. Това съобщава Defense News.

Ако не бъдат отпуснати средства за нови крила, то ВВС на САЩ ще спрат полети с три от своите ескадрили A-10. Въпреки, че се планира по-голямата част от щурмовиците A-10 да продължат да летят в обозримото бъдеще, в момента 109 от наличните 281 броя A-10 имат нужда от нови крила, за да може да продължат да летят и да получат технически ресурс от 16 000 часа.

Дори и Конгреса на САЩ да даде средства за закупуване на нови крила, ВВС няма да могат да проведат процедура за избор на изпълнител, да получат крилата и да ги монтират, преди да започне да изпита ресурса на не малка част от наличните A-10.

ВВС на САЩ в момента планира да взима крила от A-10, които са на дългосрочно съхранение в пустинната база Дейвис-Монтен, като това може да спечели малко време за постигане на политическо решение.

Boeing произвежда новите крила за A-10, но компанията има проблеми в изпълнение на сегашните поръчки, като се индексират сериозни закъснения от предварителния график. До момента компанията е доставила ново крило за 159 броя A-10 и има поръчка за още 14.

Конгресът спря плановете на ВВС на САЩ да пенсионира значителна част от своите A-10, но в същото време не съумява да отделя достатъчно средства за поддръжката на тези машини.

Свързани теми

Предишна публикация
Lufthansa и easyJet водят преговори за част от активите на Air Berlin
Следваща публикация
Австрийският парламент не намери данни за корупция по сделката с Eurofighter
25 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

KC-135 на 65 години

Преди точно 65 години, на 31 август 1956 г., полита първият летящ танкер Boeing KC-135A…

Украински Су-27УБ катастрофира с американски летец на борда си

Украински двуместен изтребител Су-27УБ катастрофира вчера, 16 октомври 2018 г., в рамките на учението „Чистое небо – 2018“. При инцидента са загинали двама – украинският пилот и американския му колега.

Меню