Aero Vodochody предлага сериозна модернизация на чешките L-159

96 прочитания

Чешката самолетостроителна компания Aero Vodochody е предложила сериозна модернизация за леките бойни самолети L-159, които се експлоатират от чешките ВВС. Това съобщава IHS Jane’s.

Предложената на чешките ВВС модернизация, включва нов пакет авионика, софтуерен ъпгрейд на радара Grifo, целеуказващ контейнер, система за РЕБ, ново крило, което има резервоари в себе си и точки за поставяне на ракети „въздух-въздух” в краищата му (вместо резервоари), непребираема щанга за дозареждане във въздуха, пилотска кабина съвместима с очила за нощно виждане и нашлемна изобразяваща система.

От компанията съобщават, че този стандарт може да се използва както за модернизиране на съществуващи L-159, така и при производство на нови самолети. Обновяването ще позволи на самолета да оперира и в среда с по-високо ниво на заплаха и ще подобри способностите на проектираната в средата на 90-те платформа.

Чешките ВВС в момента оперират с 16 броя бойни L-159A и пет двуместни учебно-бойни L-159T1. Иракските ВВС оперират с 12 бойни и два двуместни.

За чешките ВВС в момента се модернизират петте L-159T1 до стандарта T2 и се строят три нови машини до същия стандарт. Те имат четири многофункционални цветни дисплеи с размер 7х5 инча на мястото на стартите с размер 54х4 инча, нов радар Grifo и ново крило с резервоари в него.

Свързани теми

Предишна публикация
Германия е поискала класифициран брифинг за изтребителите на Boeing
Следваща публикация
C919 изпълни втория си полет
96 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Първи два Enstrom 480B-G за военно обучение в Чехия

Чешката отбранителна компания LOM Praha,която контролира център за ремонт и поддръжка на авиационна техника и военен авиационен учебен център, получи първите два от поръчаните шест учебни вертолета Enstrom 480B-G.

Aero Vodochody представи новия L-39NG

Чешкият самолетостроител Aero Vodochody показа първия L-39NG – най-новото развитие на добре познатия реактивен учебно-тренировъчен самолет L-39. Събитието стана днес, 12 октомври 2018 г. в завода на компанията, край Прага.

Как „Scorpion” стигна до устата на премиера

В последните месец-два интензитетът на изказванията, свързани с военната ни авиация, от страна на политическите лица у нас е много висок. Не е изненадващо, че сред цялото това надприказване (често пъти преминаващо в словоблудство) може да се изпусне нещо, което да ни покаже какво всъщност се върти в главите на държавните ни мъже по отношение на развитието на българските ВВС.

Меню