Aero Vodochody предлага сериозна модернизация на чешките L-159

98 прочитания

Чешката самолетостроителна компания Aero Vodochody е предложила сериозна модернизация за леките бойни самолети L-159, които се експлоатират от чешките ВВС. Това съобщава IHS Jane’s.

Предложената на чешките ВВС модернизация, включва нов пакет авионика, софтуерен ъпгрейд на радара Grifo, целеуказващ контейнер, система за РЕБ, ново крило, което има резервоари в себе си и точки за поставяне на ракети „въздух-въздух” в краищата му (вместо резервоари), непребираема щанга за дозареждане във въздуха, пилотска кабина съвместима с очила за нощно виждане и нашлемна изобразяваща система.

От компанията съобщават, че този стандарт може да се използва както за модернизиране на съществуващи L-159, така и при производство на нови самолети. Обновяването ще позволи на самолета да оперира и в среда с по-високо ниво на заплаха и ще подобри способностите на проектираната в средата на 90-те платформа.

Чешките ВВС в момента оперират с 16 броя бойни L-159A и пет двуместни учебно-бойни L-159T1. Иракските ВВС оперират с 12 бойни и два двуместни.

За чешките ВВС в момента се модернизират петте L-159T1 до стандарта T2 и се строят три нови машини до същия стандарт. Те имат четири многофункционални цветни дисплеи с размер 7х5 инча на мястото на стартите с размер 54х4 инча, нов радар Grifo и ново крило с резервоари в него.

Свързани теми

Предишна публикация
Германия е поискала класифициран брифинг за изтребителите на Boeing
Следваща публикация
C919 изпълни втория си полет
98 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Чехия ще преговаря за F-35

Чешката република е поредната европейска страна, която заяви сериозно намерение да придобие изтребители от пето…

Чехия се готви да подпише за UH-1Y и AH-1Z

Чехия се готви да подпише договор за покупката на осем транспортно-бойни вертолети UH-1Y Venom и четири щурмови AH-1Z Viper. Това се казва в съобщение на чешкото МО, публикувано вчера, 12 ноември 2019 г.

Bell очаква да продаде UH-1Y в Чехия

Американският вертолетостроител Bell очаква в близко време Чехия да подпише договор за доставка на 12 многоцелеви вертолети UH-1Y. Това съобщава IHS Jane’s.

Меню