Парламентът не успя да обсъди доклада на „Комисията „Gripen“

21 прочитания

Народното събрание не успя да обсъди днес, 4 октомври 2017 г., доклада на Временната парламентарна комисия за проучване на процедурата около избор на нов боен самолет за ВВС. Днес бе прочетен доклада, а обсъжданията бяха оставени за утрешното заседание.

Цял час отне на депутата Емил Христов, председател на т.нар. „Комисия „Gripen“, да изчете 25-страничния доклад на подчинената му комисия. Тестът на доклада може да бъде прочетен и на интернет страницата на Народното събрание. Така бе и изчерпано времето за дебати в рамките на днешното заседание, което трябваше да приключи в 14 часа.

Обсъждането и гласуването на доклада бе оставено за заседанието, което ще се проведе утре, 5 октомври. Неговото начало е в 9 часа.

Докладът, който бе подкрепен с 13 гласа в комисията (депутатите от ГЕРБ, ОП, ДПС и  Воля, против бяха само шестимата депутати на БСП) и се очаква да мине и през пленарна зала успешно. Въпреки това, дискусиите около него се очаква да бъдат разгорещени.

Днес например, при съвсем друго обсъждане, емблематичният депутат на ГЕРБ Антон Тодоров нарече президента „Румен Грипена Радев – специалист по опорните точки“. Вероятно в подобен стил ще бъде и обсъждането утре.

След приемането на доклада, той ще бъде изпратен в Министерство на отбраната, Министър Каракачанов вече каза, че ще се съобрази с него, а това фактически означава рестартиране на процеса по избор на нов боен самолет за ВВС.

Свързани теми

Предишна публикация
Какво обсъждаше „Комисията „Gripen” на последното си заседание
Следваща публикация
Призовават Плевнелиев по делото срещу Ненчев за поддръжката на МиГ-29
21 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Министър Каракачанов: Част от цените за F-16 са неоправдано високи

Военният министър Красимир Каракачанов отново заяви, че има проблем с цените за покупка на изтребителите F-16, като този път ги определи, като неоправдано високи и даде примери с ненужно обучение, за което американската страна настоявала. Това заяви той днес, 20 май 2019 г., в сутрешния блок на Нова телевизия.

Президентът Радев летя на изтребител Rafale

Президентът Румен Радев изпълни днес, 6 декември 2017 г., полет на двуместен изтребител Dassault Rafale B в базата на френските ВВС Сен-Дизие. Президентът е на официално посещение във Франция.

Премиерът Борисов: За какво ни трябват изтребители?

„До изтребителите ли е опряла армията в момента? За какво ни трябват тези изтребители в момента”, така остро премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти днес, 18 септември 2017 г., програмата за покупка на нови бойни самолети за ВВС.

Меню