Travel Service стана мажоритарен собственик на Czech Airlines

18 прочитания

Чешката авиокомпания Travel Service ще стане мажоритарен собственик на Czech Airlines, след като се споразумя с Korean Air за изкупуването на нейните дялове. Това съобщава Flightglobal.

Travel Service вече притежаваше 34% от Czech Airlines и вече се споразумя с чешкото правителство за изкупуване на техния дял от 20% в авиокомпанията. След покупката на дяла на Korean Air ще притежава 98% .

Travel Service се опитва да създаде голяма авиационна група, която да присъства сериозно на европейския пазар. Travel Service се занимава основно с чартърни полети и отдаване на машини на мокър лизинг, а от скоро се опитва да наложи и марката SmartWings, като нискотарифен оператор.

Korean Air купи 34% от Czech Airlines през 2013 г., с което спаси авиокомпанията от фалит. Не е ясно за финансовите условия на които Travel Service изкупува дяловете на другите собственици в компанията.

Председателя на борда на директорите на Travel Service Иржи Симане е заявил, че крайната цел на компанията му е създаването на авиационна група, която да оперира със 70 – 80 самолета, както по редовни, така и по чартърни линии.

Czech Airlines за миналата година имаше печалби от около $9,4 млн. за миналата година, което бе ръст с 8% в сравнение с 2015 г. Превозените пасажери са 2,26 млн. Авиокомпанията разполага с 18 самолета, от които девет са A319, един е A330 (на лизинг от Korea Air), три са ATR 42-500 и пет ATR 72-500.

Свързани теми

Предишна публикация
Аржентина купува употребявани Super Etendard
Следваща публикация
Предлагат още 80% мито при внос в САЩ на CS100
18 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Чехия пенсионира своите Як-40

Чешките ВВС пенсионираха последните два реактивни самолета Як-40. Церемонията за това стана вчера, 2 септември…

Мисия – ер полисинг

Единствената мирновременна постоянна мисия на НАТО е охраната на въздушното пространство в Европа, носеща името въздушен ер полисинг (Airborne Air Policing). В нея са задействани структурите за управление и контрол на алианса за противовъздушна и противоракетна отбрана в допълнение към собствените системи за противовъздушна отбрана на всяка от отделните страни-членки. Това е мисия, където монотонността на ежедневието при основната дейност – наблюдението на въздушното пространство – отстъпва от време на време на възбудата и напрежението, свързани с вдигането на дежурните изтребители във въздуха при проверки на бойната готовност или по реални нарушители. Унгарският журналист Габор Зорд Ласло описва изпълнението на един контролен полет за проверка на силите и средствата за ер полисниг в десет държави.

Saab продължава да е оптимист за продажбите на Gripen

„Една дума е важна, когато се продават изтребители и това е „търпение”. Смятам, че имаме търпението, да останем отдадени на това, да продаваме това способно семейство от системи, което е Gripen днес. И имаме достатъчно добри перспективи, както в дългосрочен, така и в краткосрочен план”, това заяви Ричард Смит, директор на маркетинга и продажбите за Gripen, по време на годишната пресконференция за изтребителя, която бе проведена днес, 16 май 2018 г.

Чехия ще купува военни вертолети от САЩ

Чехия ще избира между два американски модела в конкурса си за нов многоцелев военен вертолет. Това е съобщил премиерът на страната Андрей Бабиш.

Меню