Travel Service стана мажоритарен собственик на Czech Airlines

18 прочитания

Чешката авиокомпания Travel Service ще стане мажоритарен собственик на Czech Airlines, след като се споразумя с Korean Air за изкупуването на нейните дялове. Това съобщава Flightglobal.

Travel Service вече притежаваше 34% от Czech Airlines и вече се споразумя с чешкото правителство за изкупуване на техния дял от 20% в авиокомпанията. След покупката на дяла на Korean Air ще притежава 98% .

Travel Service се опитва да създаде голяма авиационна група, която да присъства сериозно на европейския пазар. Travel Service се занимава основно с чартърни полети и отдаване на машини на мокър лизинг, а от скоро се опитва да наложи и марката SmartWings, като нискотарифен оператор.

Korean Air купи 34% от Czech Airlines през 2013 г., с което спаси авиокомпанията от фалит. Не е ясно за финансовите условия на които Travel Service изкупува дяловете на другите собственици в компанията.

Председателя на борда на директорите на Travel Service Иржи Симане е заявил, че крайната цел на компанията му е създаването на авиационна група, която да оперира със 70 – 80 самолета, както по редовни, така и по чартърни линии.

Czech Airlines за миналата година имаше печалби от около $9,4 млн. за миналата година, което бе ръст с 8% в сравнение с 2015 г. Превозените пасажери са 2,26 млн. Авиокомпанията разполага с 18 самолета, от които девет са A319, един е A330 (на лизинг от Korea Air), три са ATR 42-500 и пет ATR 72-500.

Свързани теми

Предишна публикация
Аржентина купува употребявани Super Etendard
Следваща публикация
Предлагат още 80% мито при внос в САЩ на CS100
18 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Мисия – ер полисинг

Единствената мирновременна постоянна мисия на НАТО е охраната на въздушното пространство в Европа, носеща името въздушен ер полисинг (Airborne Air Policing). В нея са задействани структурите за управление и контрол на алианса за противовъздушна и противоракетна отбрана в допълнение към собствените системи за противовъздушна отбрана на всяка от отделните страни-членки. Това е мисия, където монотонността на ежедневието при основната дейност – наблюдението на въздушното пространство – отстъпва от време на време на възбудата и напрежението, свързани с вдигането на дежурните изтребители във въздуха при проверки на бойната готовност или по реални нарушители. Унгарският журналист Габор Зорд Ласло описва изпълнението на един контролен полет за проверка на силите и средствата за ер полисниг в десет държави.

Чехия ще преговаря за F-35

Чешката република е поредната европейска страна, която заяви сериозно намерение да придобие изтребители от пето…

Стартира тренировката ETAP-C 19-2

От днес, 1 април до 12 април 2019 г. ще се проведе основният етап от „Европейски курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военнотранспортната авиация” 2019-2 (ETAP-C 19-2). Това съобщават от ВВС.

Приключи летателното учение ETAP-C 19-2

Днес, 11 април 2019 г. се проведе тържествена церемония, на която бяха връчени сертификатите от летателното учение „Европейски курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военно-транспортната авиация 19-2”(ETAP-C 19-2). Това съобщиха от ВВС.

Меню