Travel Service стана мажоритарен собственик на Czech Airlines

10 прочитания

Чешката авиокомпания Travel Service ще стане мажоритарен собственик на Czech Airlines, след като се споразумя с Korean Air за изкупуването на нейните дялове. Това съобщава Flightglobal.

Travel Service вече притежаваше 34% от Czech Airlines и вече се споразумя с чешкото правителство за изкупуване на техния дял от 20% в авиокомпанията. След покупката на дяла на Korean Air ще притежава 98% .

Travel Service се опитва да създаде голяма авиационна група, която да присъства сериозно на европейския пазар. Travel Service се занимава основно с чартърни полети и отдаване на машини на мокър лизинг, а от скоро се опитва да наложи и марката SmartWings, като нискотарифен оператор.

Korean Air купи 34% от Czech Airlines през 2013 г., с което спаси авиокомпанията от фалит. Не е ясно за финансовите условия на които Travel Service изкупува дяловете на другите собственици в компанията.

Председателя на борда на директорите на Travel Service Иржи Симане е заявил, че крайната цел на компанията му е създаването на авиационна група, която да оперира със 70 – 80 самолета, както по редовни, така и по чартърни линии.

Czech Airlines за миналата година имаше печалби от около $9,4 млн. за миналата година, което бе ръст с 8% в сравнение с 2015 г. Превозените пасажери са 2,26 млн. Авиокомпанията разполага с 18 самолета, от които девет са A319, един е A330 (на лизинг от Korea Air), три са ATR 42-500 и пет ATR 72-500.

Свързани теми

Предишна публикация
Предлагат още 80% мито при внос в САЩ на CS100
Следваща публикация
Lufthansa Group купува значителна част от Air Berlin
10 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Чехия избира нов въоръжен вертолет

Министерство на отбраната на Чехия е започнало процедура по оценка на офертите за нов многоцелев въоръжен вертолет. Това се казва в официално съобщение на чешкото военно ведомство.

Чехия модернизира своите Gripen до стандарта MS20

Чешките ВВС успешно завършиха модернизацията до стандарта MS20 на своите изтребители Gripen C/D. Обновяването съществено подобрява бойните и комуникационните способности на изтребителя. Това съобщават от Saab.

Чехия получи първия си нов C-295MW

Чешките ВВС получиха първия от двата поръчани през декември 2019 г. военно-транспортни самолета C-295MW. Церемонията…

Saab продължава да е оптимист за продажбите на Gripen

„Една дума е важна, когато се продават изтребители и това е „търпение”. Смятам, че имаме търпението, да останем отдадени на това, да продаваме това способно семейство от системи, което е Gripen днес. И имаме достатъчно добри перспективи, както в дългосрочен, така и в краткосрочен план”, това заяви Ричард Смит, директор на маркетинга и продажбите за Gripen, по време на годишната пресконференция за изтребителя, която бе проведена днес, 16 май 2018 г.

Мисия – ер полисинг

Единствената мирновременна постоянна мисия на НАТО е охраната на въздушното пространство в Европа, носеща името въздушен ер полисинг (Airborne Air Policing). В нея са задействани структурите за управление и контрол на алианса за противовъздушна и противоракетна отбрана в допълнение към собствените системи за противовъздушна отбрана на всяка от отделните страни-членки. Това е мисия, където монотонността на ежедневието при основната дейност – наблюдението на въздушното пространство – отстъпва от време на време на възбудата и напрежението, свързани с вдигането на дежурните изтребители във въздуха при проверки на бойната готовност или по реални нарушители. Унгарският журналист Габор Зорд Ласло описва изпълнението на един контролен полет за проверка на силите и средствата за ер полисниг в десет държави.

Чехия се готви да подпише за UH-1Y и AH-1Z

Чехия се готви да подпише договор за покупката на осем транспортно-бойни вертолети UH-1Y Venom и четири щурмови AH-1Z Viper. Това се казва в съобщение на чешкото МО, публикувано вчера, 12 ноември 2019 г.

Меню