Волен Сидеров е против покупката на нов изтребител

10 прочитания

Волен Сидеров, лидерът на партия „Атака” и председател на парламентарната група на „Обединените патриоти” в Народното събрание, се обяви срещу покупката на нови бойни самолети за ВВС. Това направи той днес, 2 януари 2018 г., в сутрешния блок на bTV.

“В управленската ни програма е записано „полицейско присъствие във всяко село”. Имаме ли го? Не още. Дайте да работим за това, там да насочим усилията, а не лифтове или каква марка изтребител да вземе България. От сутрин до вечер го слушаме това, а не могат ли тези милиарди да идат другаде?”, заявява Сидеров.

Водещият го пита, това значи ли, че не той не иска Българската армия да е добре оборудвана, на което Сидеров отговаря така:

„Българската армия може да е добре оборудвана и без скъпи изтребители”

До сега Сидеров не се бе изказвал по темата, която заемаше централно място в обществения дебат през миналата година. Сидеров последва колегата си Валери Симеонов, лидерът на НФСБ, който преди два месеца също остро критикува проекта.

На 1 ноември 2017 г., по време на обсъждането на бюджета за тази година Симеонов заяви, че не подкрепя отпускането на пари за придобиване на нов боен самолет за ВВС и иронизира тежкото състояние на авиацията.

Третият член на „Обединените патриоти” е ВМРО с лидер Красимир Каракачанов, който е и военен министър.

Свързани теми

Предишна публикация
Откриха новата учебна година във ВВС
Следваща публикация
КЗК отхвърли молбата на УКРИНМАШ за спиране на процедурата за МиГ-29
10 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Шведското правителство: Отговаряме на изискванията и сме под бюджета от 1,5 млрд. лева

Шведското предложение отговаря на всички изисквания и е под бюджета от 1,5 млрд. лева без ДДС. Това се казва в позиция на шведската държавна Агенция за отбранително имущество (FMV) публикувана днес, 22 декември 2018 г.

Министър Каракачанов: Искам тълкуване от парламента дали може да разширим кръга от потенциални доставчици на новия изтребител

Военният министър Красимир Каракачанов заяви, че ще търси тълкуване от Народното събрания дали в процедурата за покупка на нов боен самолет могат да се включат и нови държави или ще се работи само с подбраните три. Това каза той днес, 15 декември 2017 г., в предаването „Лице в лице” по bTV.

Президентът Радев: Лобистите победиха експертите за новия изтребител

„Лобистите постигнаха своето. Конкурсът се връща в изходна точка и с това застрашаваме да приземим окончателно 100-годишната си авиация”, така президентът Румен Радев коментира днес, 16 септември 2017 г., последните развития около процеса за придобиване на нов боен самолет.

Премиерът настоял за решение по казуса със самолетите C-27J

Премиерът Бойко Борисов и военният министър Красимир Каракачанов са обсъдили днес, 8 декември 2017 г. на среща казуса с поддръжката на транспортните самолети C-27J Spartan, Това обясни пред медиите в парламента Каракачанов като подчерта, че в армията има не малко проблеми и не малка част са свързани с пари.

Меню