Волен Сидеров е против покупката на нов изтребител

9 прочитания

Волен Сидеров, лидерът на партия „Атака” и председател на парламентарната група на „Обединените патриоти” в Народното събрание, се обяви срещу покупката на нови бойни самолети за ВВС. Това направи той днес, 2 януари 2018 г., в сутрешния блок на bTV.

“В управленската ни програма е записано „полицейско присъствие във всяко село”. Имаме ли го? Не още. Дайте да работим за това, там да насочим усилията, а не лифтове или каква марка изтребител да вземе България. От сутрин до вечер го слушаме това, а не могат ли тези милиарди да идат другаде?”, заявява Сидеров.

Водещият го пита, това значи ли, че не той не иска Българската армия да е добре оборудвана, на което Сидеров отговаря така:

„Българската армия може да е добре оборудвана и без скъпи изтребители”

До сега Сидеров не се бе изказвал по темата, която заемаше централно място в обществения дебат през миналата година. Сидеров последва колегата си Валери Симеонов, лидерът на НФСБ, който преди два месеца също остро критикува проекта.

На 1 ноември 2017 г., по време на обсъждането на бюджета за тази година Симеонов заяви, че не подкрепя отпускането на пари за придобиване на нов боен самолет за ВВС и иронизира тежкото състояние на авиацията.

Третият член на „Обединените патриоти” е ВМРО с лидер Красимир Каракачанов, който е и военен министър.

Свързани теми

Предишна публикация
Откриха новата учебна година във ВВС
Следваща публикация
КЗК отхвърли молбата на УКРИНМАШ за спиране на процедурата за МиГ-29
9 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Политико-военна група, назначена от премиера, ще избере реално новия изтребител

Новият боен самолет за българските ВВС ще бъде избран от „политико-военна група”, която ще бъде назначена от премиера Бойко Борисов. Това се чете в отговора на парламентарен въпрос министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Валери Симеонов поиска нов конкурс

Бившият вицепремиер и лидер на партията НФСБ, която е част от коалицията Обединени патриоти, Валери Симеонов заяви, че е най-добре процесът за избор на нов боен самолет да бъде прекратен и след това рестартиран. Това заяви той днес, 9 януари 2019 г. в ефира на телевизия „Европа”.

Министър Каракачанов ще покани Израел за участие в конкурса за нов изтребител

За участие в конкурса за придобиване на нов изтребител ще бъде поканена държавата Израел. Това стана ясно от думите на министъра на отбраната Красимир Каракачанов казани днес, 19 март 2018 г., по време на празника на 68-а бригада „Специални сили“.

Министър Каракачанов: Част от цените за F-16 са неоправдано високи

Военният министър Красимир Каракачанов отново заяви, че има проблем с цените за покупка на изтребителите F-16, като този път ги определи, като неоправдано високи и даде примери с ненужно обучение, за което американската страна настоявала. Това заяви той днес, 20 май 2019 г., в сутрешния блок на Нова телевизия.

Авиокаст: Епизод 9

Новият епизод на подкаста посветен на авиация и космонавтика е вече при вас. В него,…
Меню