Два самолета се блъснаха на земята на летище Бен Гурион

19 прочитания

Boeing 737 се сблъска на земята с Boeing 767 по време на наземни операции на израелското летище Бен Гурион, край Тел Авив. При инцидента, който е станал днес, 28 март 2018 г., няма пострадали, но има сериозни поражения по двата самолета.

Инцидентът е станал сутринта. Boeing 737-700 на германската авиокомпания Germania се е подготвял да извърши полет ST4915 до Берлин. Машината е била избутвана (pushback) от гейта на летището, когато се е врязала в стоящ на друг гейт Boeing 767-300ER на израелската авиокомпания El Al, който е трябвало да извърши полет LY385 за Рим.

От разпространените снимки се вижда, че германският Boeing е врязал вертикалния си стабилизатор в десния хоризонтален стабилизатор на израелския самолет. Вертикалният стабилизатор е почти срязан.

Няма пострадали сред пътниците и екипажите на двата самолета. Всички те са били евакуирани без проблеми.

Израелските авиационни власти водят разследване на инцидента. Щетите по двата самолета вероятно ще се измерят в милиони долари.

Свързани теми

Предишна публикация
Нова порция скандали около белгийския изтребителен конкурс
Следваща публикация
ВВС на САЩ може да откажат 1/3 от F-35 ако цената на поддръжката не падне
19 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Катастрофа в Невада вероятно разкри нов секретен самолет на САЩ

Самолет собственост на ВВС на САЩ е катастрофирал в изпитателен полигон в Невада. Пилотът му е загинал, а отказът на Пентагона да съобщи типа на авариралата машина повдига въпроси за наличието на нов секретен пилотируем самолет, който се изпитва в Съединените щати.

ФБР не откри мотив зад откраднатия и разбит Q400

Федералното бюро за разследване (ФБР) не успя да открие мотив зад кражбата и умишленото разбиване на турбовитловия пътнически самолет Q400 на Horizon Air. Инцидентът стана на 10 август 2018 г.

Разследването на катастрофата с Ми-17 приключи, но МО засекрети резултатите

Комисията за разследване на авиационното произшествие с вертолет Ми-17 завърши своята работа с доклад за възможните причини. Това съобщи МО днес, 9 юли 2018 г., но от военното ведомство не съобщават за резултатите и обявиха, че докладът е „поверителен”.

Меню