Два самолета се блъснаха на земята на летище Бен Гурион

19 прочитания

Boeing 737 се сблъска на земята с Boeing 767 по време на наземни операции на израелското летище Бен Гурион, край Тел Авив. При инцидента, който е станал днес, 28 март 2018 г., няма пострадали, но има сериозни поражения по двата самолета.

Инцидентът е станал сутринта. Boeing 737-700 на германската авиокомпания Germania се е подготвял да извърши полет ST4915 до Берлин. Машината е била избутвана (pushback) от гейта на летището, когато се е врязала в стоящ на друг гейт Boeing 767-300ER на израелската авиокомпания El Al, който е трябвало да извърши полет LY385 за Рим.

От разпространените снимки се вижда, че германският Boeing е врязал вертикалния си стабилизатор в десния хоризонтален стабилизатор на израелския самолет. Вертикалният стабилизатор е почти срязан.

Няма пострадали сред пътниците и екипажите на двата самолета. Всички те са били евакуирани без проблеми.

Израелските авиационни власти водят разследване на инцидента. Щетите по двата самолета вероятно ще се измерят в милиони долари.

Свързани теми

Предишна публикация
Нова порция скандали около белгийския изтребителен конкурс
Следваща публикация
ВВС на САЩ може да откажат 1/3 от F-35 ако цената на поддръжката не падне
19 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Министър Каракачанов: Инцидентът с C-27J е човешка грешка

Грешка на екипажа е причината за инцидента с военния транспортен самолет C-27J Spartan, която стана на 19 януари 2018 г. Това съобщи военният министър Красимир Каракачанов. Инцидентът стана по време на учебен полет от авиобаза Граф Игнатиево.

Катастрофата със Суперджет 100 поставя фокуса на процедурите по евакуация

Катастрофата със Суперджет 100 на Аерофлот, при която загинаха 41 души поставя фокуса върху процедурите по евакуация на пасажерите и върху поведенческия им модел, който ги кара да взимат със себе си своя ръчен багаж. Това пише известният експерт по авиационна безопасност Дейвид Камински-Мароу, в своя аналитичен коментар за Flightglobal.

Меню