Въоръжен израелски БЛА падна в Ливан

40 прочитания

Въоръжен безпилотен летателен апарат от състава на израелските ВВС се е разбил днес, 31 март 2018 г., в Южен Ливан. При инцидента няма пострадали.

От разпространените кадри може да се съди, че разбилият се апарат е Hermes 450. Сред тях се виждат и останки от ракети „въздух-земя” Rafael Spike.

Малко след като апаратът е паднал на земята, останките му са били бомбардирани, вероятно от друг безпилотен апарат. Това е направено с цел максимално унищожаване на всички технологии, системи и въоръжение, което се е намирало на борда на апарата.

Израелските въоръжени сили са потвърдили инцидента и са заявили, че се касае за технически проблем.

Апаратът вероятно е участвал в акция срещу терористичната организация Хизбала, която оперира в Южен Ливан.

Elbit Hermes 450 е тактически разузнавателен БЛА от среден клас, който може да носи до две ракети „въздух-земя”. Максималната излетна маса е 450 kg, а апаратът се използва от девет страни по света, включително и Израел.

Свързани теми

Предишна публикация
Израел отново атакува цели в Сирия
Следваща публикация
Lockheed Martin показа неизвестен до сега нискозабележим БЛА
40 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Два самолета се блъснаха на земята на летище Бен Гурион

Boeing 737 се сблъска на земята с Boeing 767 по време на наземни операции на израелското летище Бен Гурион, край Тел Авив. При инцидента, който е станал днес, 28 март 2018 г., няма пострадали, но има сериозни поражения по двата самолета.

Гърция ще купи MQ-9 Reaper

Гръцкото правителство е постигнало споразумение за покупка на безпилотни апарати от висок клас General Atomics MQ-9 Reaper. Това е съобщила гръцката телевизия ANT.

Boeing показа прототипа на своя Loyal Wingman

Boeing показа първия прототип на бойния безпилотен летателен апарат създаден в рамките на австралийската програма Loyal Wingman-Advanced Development Programme. Това стана днес, 5 май 2020 г.

Министър Каракачанов ще покани Израел за участие в конкурса за нов изтребител

За участие в конкурса за придобиване на нов изтребител ще бъде поканена държавата Израел. Това стана ясно от думите на министъра на отбраната Красимир Каракачанов казани днес, 19 март 2018 г., по време на празника на 68-а бригада „Специални сили“.

Меню