Qatar Airways иска да купи дял от московкото летище Внуково

5 прочитания

Qatar Airways сключи меморандум за намерение за изкупуването на 25% от акциите на „Международный аэропорт „Внуково” АД. Дружеството стопанисва едноименното московско летище.

Церемонията по подписването на меморандума е била днес, 4 април 2018 г., в Доха, Катар. От руска страна документът е бил разписан от Виталий Ванцев председател на борда на директорите на Внуково, а от катарска от изпълнителния директор на Qatar Airways Акбар ал Бакер.

Внуково е едно от трите големи летища разположени около Москва. През миналата година през него са преминали 18,1 млн. пасажера, което е доста по-малко от показателите на Домодедово (30,7 млн.) и Шереметиево (39,6 млн.). Капацитетът на Внуково в сегашния му вид е 35 млн. пасажера годишно.

„Международный аэропорт „Внуково” АД обаче е на загуба от 2010 г. насам. За миналата година дружеството е загубило малко под 228 млн. рубли (€3,2 млн.). С привличането на Qatar Airways дружеството ще се опита да подобри финансовите си резултати и да привлече допълнителни пътници.

Свързани теми

Предишна публикация
Китай е получил всички свои Су-35
Следваща публикация
Япония се подготвя да поръча още 100 F-35
5 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Макс 2019 4 х Су-57

МАКС-2019

Тазгодишният Московски авиокосмически салон (МАКС-2019), четиринадесети поред, ще остане в историята най-вече с геополитическите заигравания между Русия, Турция и Китай и с липсата на някакви шокиращи новости, представени от домакините – нито във военната, нито в гражданска авиация.

1K прочитания

Не може да живеем в миналото

Успешният старт на Crew Dragon предизвика сериозни полемики в Русия, където космическата тематика никога не…
624 прочитания

Катастрофа със Суперджет 100 при аварийно кацане в Москва (обновена)

Пътнически самолет Сухой Суперджет 100 катастрофира днес, 5 май 2019 г., по време на аварийно кацане на московското летище Шереметиево. По последни данни, загинали са 41 души от намиращите се на борда 78. Работи се по версия, че самолетът е поразен от мълния.

2K прочитания

Ан-148 катастрофира край Москва

Пътнически самолет Ан-148 на руската авиокомпания „Саратовские aвиалинии” катастрофира след излитане от московското летище Домодедово днес, 11 февруари 2018 г. Няма данни за оцелели от намиращите се на борда 71 души.

1 прочитания

“Саратовские авиалинии” спират полетите с Ан-148

Руската авиокомпания „Саратовские авиалинии”, чийто Ан-148 катастрофира вчера край Москва, заяви, че спира полетите с останалите си самолети от същия тип и ще направи корекции в разписанието си за да компенсира липсващите машини.

1 прочитания
Меню