Qatar Airways иска да купи дял от московкото летище Внуково

26 прочитания

Qatar Airways сключи меморандум за намерение за изкупуването на 25% от акциите на „Международный аэропорт „Внуково” АД. Дружеството стопанисва едноименното московско летище.

Церемонията по подписването на меморандума е била днес, 4 април 2018 г., в Доха, Катар. От руска страна документът е бил разписан от Виталий Ванцев председател на борда на директорите на Внуково, а от катарска от изпълнителния директор на Qatar Airways Акбар ал Бакер.

Внуково е едно от трите големи летища разположени около Москва. През миналата година през него са преминали 18,1 млн. пасажера, което е доста по-малко от показателите на Домодедово (30,7 млн.) и Шереметиево (39,6 млн.). Капацитетът на Внуково в сегашния му вид е 35 млн. пасажера годишно.

„Международный аэропорт „Внуково” АД обаче е на загуба от 2010 г. насам. За миналата година дружеството е загубило малко под 228 млн. рубли (€3,2 млн.). С привличането на Qatar Airways дружеството ще се опита да подобри финансовите си резултати и да привлече допълнителни пътници.

Свързани теми

Предишна публикация
Viking Air обмисля рестарт на производството на CL-415
Следваща публикация
Узбекистан е сключил договор за Ми-35М
26 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ми-8 катастрофира в Сибир

Ми-8АМТ катастрофира днес, 4 август 2018 г., с 18 човека на борда си при излитане в Сибир. Всички намиращи се във вертола са загинали.

Авиокаст: Епизод 14

Как войната между Русия и Украйна ще се отрази на световната гражданска авиация? Какви ще…
Макс 2019 4 х Су-57

МАКС-2019

Тазгодишният Московски авиокосмически салон (МАКС-2019), четиринадесети поред, ще остане в историята най-вече с геополитическите заигравания между Русия, Турция и Китай и с липсата на някакви шокиращи новости, представени от домакините – нито във военната, нито в гражданска авиация.

Меню