Qatar Airways иска да купи дял от московкото летище Внуково

3 прочитания

Qatar Airways сключи меморандум за намерение за изкупуването на 25% от акциите на „Международный аэропорт „Внуково” АД. Дружеството стопанисва едноименното московско летище.

Церемонията по подписването на меморандума е била днес, 4 април 2018 г., в Доха, Катар. От руска страна документът е бил разписан от Виталий Ванцев председател на борда на директорите на Внуково, а от катарска от изпълнителния директор на Qatar Airways Акбар ал Бакер.

Внуково е едно от трите големи летища разположени около Москва. През миналата година през него са преминали 18,1 млн. пасажера, което е доста по-малко от показателите на Домодедово (30,7 млн.) и Шереметиево (39,6 млн.). Капацитетът на Внуково в сегашния му вид е 35 млн. пасажера годишно.

„Международный аэропорт „Внуково” АД обаче е на загуба от 2010 г. насам. За миналата година дружеството е загубило малко под 228 млн. рубли (€3,2 млн.). С привличането на Qatar Airways дружеството ще се опита да подобри финансовите си резултати и да привлече допълнителни пътници.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Гръцката Aegean Airlines обновява флота си за €4 млрд.
Следваща публикация
Viking Air обмисля рестарт на производството на CL-415
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню