Qatar Airways иска да купи дял от московкото летище Внуково

26 прочитания

Qatar Airways сключи меморандум за намерение за изкупуването на 25% от акциите на „Международный аэропорт „Внуково” АД. Дружеството стопанисва едноименното московско летище.

Церемонията по подписването на меморандума е била днес, 4 април 2018 г., в Доха, Катар. От руска страна документът е бил разписан от Виталий Ванцев председател на борда на директорите на Внуково, а от катарска от изпълнителния директор на Qatar Airways Акбар ал Бакер.

Внуково е едно от трите големи летища разположени около Москва. През миналата година през него са преминали 18,1 млн. пасажера, което е доста по-малко от показателите на Домодедово (30,7 млн.) и Шереметиево (39,6 млн.). Капацитетът на Внуково в сегашния му вид е 35 млн. пасажера годишно.

„Международный аэропорт „Внуково” АД обаче е на загуба от 2010 г. насам. За миналата година дружеството е загубило малко под 228 млн. рубли (€3,2 млн.). С привличането на Qatar Airways дружеството ще се опита да подобри финансовите си резултати и да привлече допълнителни пътници.

Свързани теми

Предишна публикация
Viking Air обмисля рестарт на производството на CL-415
Следваща публикация
Узбекистан е сключил договор за Ми-35М
26 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Служител в КнААЗ осъден за държавна измяна за писане в авиационен форум

Служител на авиaционния завод в Комсомолск на Амур (КнААЗ) е бил осъден на четири години и половина затвор за държавна измяна. Причината за това е писане в авиационен форум и споделянето там на държавни тайни. Това съобщава руската неправителствена организация „Команда 29”.

Главният урок от катастрофата със Суперджет 100

Руското онлайн издание „Взгляд” публикува коментар озаглавен „Главният урок от катастрофата със Суперджет 100” на Михаил Барабанов, сътрудник в руския независим изследователски институт ЦАСТ (Центр анализа стратегий и технологий).

“Саратовские авиалинии” спират полетите с Ан-148

Руската авиокомпания „Саратовские авиалинии”, чийто Ан-148 катастрофира вчера край Москва, заяви, че спира полетите с останалите си самолети от същия тип и ще направи корекции в разписанието си за да компенсира липсващите машини.

Меню