Тежка катастрофа с Ил-76 в Алжир

38 прочитания

Военно-транспортен самолет Ил-76 от състава на алжирските ВВС катастрофира днес, 11 април 2018 г. при излитане от авиобаза Боуфарик. При инцидента са загинали поне 257 души.

Самолетът е излетял днес сутринта, като на борда му е имало 10-членен екипаж и 247 пасажери. Повечето от тях са били военнослужещи от алжирските въоръжени сили, но на борда е имало и членове на техните семейства.

Машината се е разбила в непосредствена близост до летището от което е излетяла. По непотвърдени свидетелски разкази, самолетът е горял още във въздуха, преди да катастрофира. Не се съобщава за оцелели от намиращите се на борда 257 човека. Появи се непотвърдена информация за по-голям брой на жертвите, но тя за сега не се потвърждава.

Алжирските военни власти вече водят разследване, но практически не се дават данни за случилото се.

Смята се, че регистрацията на катастрофиралия самолет е 7T-WIP, което значи, че се е разбил Ил-76ТД, произведен през декември 1994 г. Алжирските ВВС разполагат с 12 броя Ил-76ТД/МД.

Това не е първият тежък инцидент с военно-транспортни самолети в Алжир. На 11 февруари 2014 г. алжирски военен C-130H катастрофира при кацане. При инцидента загинаха 76 от намиращите се на борда 77 души.

Свързани теми

Предишна публикация
Super Galeb катастрофира в Сърбия
Следваща публикация
Сърбия преговаря за Ми-17 и Ми-35М
38 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Възобновяват търсенето на полет MH370

Подводното издирване на полет MH370 ще бъде възобновено съвсем скоро. Операцията ще бъде извършена от компанията Ocean Infinity, която ще използва автономни подводни апарати.

Достигнаха до останките на катастрофиралия лек самолет в Македония

Спасителните и разследващи екипи са достигнали до останките на катастрофиралия в Македония лек самолет Cessna P210N. Потвърдена е смъртта на всички четирима намиращи се на борда, както и че те са български граждани.

Бизнесджет катастрофира в Иран

Турски бизнесджет Challenger 604 e катастрофирал днес, 11 март 2018 г., в централната част на Иран. При инцидента са загинали всички 11 души, които са се намирали на борда.

Меню