Eurofighter ще бъде обновен

42 прочитания

Eurofighter ще бъде обновен за да пасне по-добре на германското изискване за подмяна на изтребителите-бомбардировачи Tornado и за да се повишат експортните му шансове. Това съобщава Flightglobal.

Изпълнителният директор на консорциума Eurofighter Фолкер Палцо е заявил, че в момента се разглежда повишаване на тягата на двигателите Eurojet EJ200 с около 15%, което трябва да повиши бойния товар и да увеличи далечината на полет. Сегашната версия на двигателя дава тяга на максимал от 60 kN и 90 kN на пълен форсаж.

Бъдещото обновяване ще включва и добавяне на нови режими на радара с електронна активна фазирана антенна решетка Euroradar Captor-E, които ще повишат възможностите на самолета. Палцо е заявил още, че работата по радара няма да спира и той ще се подобрява и в бъдеще.

Палцо описва Eurofighter, като перфектния избор за Германия, тъй като тя в момента експлоатира 130 самолета от този тип, доволна е от него и той носи минимален технически риск. Той заявява още, че самолетът ще може да поеме всички задачи, които в момента се изпълняват от Tornado в състава на Луфтвафе. Тези задачи включват удари по земни цели и радио-електронна борба.

Палцо отбелязва, че Eurofighter е и правилния избор за Европа, защото покупката му ще удължи живота на производствената линия и ще бъде като естествен мост, към старта на производството на боен самолет от следващо поколение.

Изпълнителният директор на консорциума Eurofighter смята, че производството на Eurofighter ще продължи и след 2030 г., а типът ще остане на служба след 2060 г. Компанията му вижда перспектива за продажба на още около 300 самолета.

В момента има твърди поръчки за 620 изтребителя, от които са доставени 536.

Свързани теми

Предишна публикация
Франция и Германия се споразумяха за съвместна работа по няколко военни проекта
Следваща публикация
Airbus ще ребрандира CSeries
42 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Финландия тръгна да търси нов изтребител

Финландското правителство пусна запитван за даване на даване на първоначални оферти. Запитването е пуснато до четири страни – САЩ, Великобритания, Франция и Швеция, от които се чакат оферти за пет типа изтребителя.

Гърция одобри програмата за модернизация на F-16

Гръцкият Съвет по външна политика и отбрана (ΚΥΣΕΑ) е одобрил днес, 28 април 2018 г., програмата за модернизация на 85 изтребители F-16 до стандарта V. Това съобщава гръцкия вестник Kathimerini.

Филипините се ориентират към Gripen

Филипините са определили шведския Saab Gripen C/D, като най-добър кандидат в програмата за покупка на нов многоцелев изтребител. Това е заявил министърът на отбраната на страната Делфин Лорензана, цитиран от държавната информационна агенция PNA.

Канада подписва за нов изтребител през 2021 г.

Кралските канадски ВВС ще пуснат запитване за даване на оферти (RFP) за доставка на нов изтребител през 2019 г., а подписването на договора се очаква през 2021 г. Това съобщава Flightglobal.

ВВС на САЩ използвахa за първи път в реални бойни условия F-35A

ВВС на САЩ са използвали за първи път в реални бойни условия своите F-35A. От Пентагона съобщиха вчера, 30 април 2019 г., че два изтребителя от този тип са нанесли удари по тунели и складове за оръжие на „Ислямска държава” на територията на Ирак.

Меню