Eurofighter ще бъде обновен

47 прочитания

Eurofighter ще бъде обновен за да пасне по-добре на германското изискване за подмяна на изтребителите-бомбардировачи Tornado и за да се повишат експортните му шансове. Това съобщава Flightglobal.

Изпълнителният директор на консорциума Eurofighter Фолкер Палцо е заявил, че в момента се разглежда повишаване на тягата на двигателите Eurojet EJ200 с около 15%, което трябва да повиши бойния товар и да увеличи далечината на полет. Сегашната версия на двигателя дава тяга на максимал от 60 kN и 90 kN на пълен форсаж.

Бъдещото обновяване ще включва и добавяне на нови режими на радара с електронна активна фазирана антенна решетка Euroradar Captor-E, които ще повишат възможностите на самолета. Палцо е заявил още, че работата по радара няма да спира и той ще се подобрява и в бъдеще.

Палцо описва Eurofighter, като перфектния избор за Германия, тъй като тя в момента експлоатира 130 самолета от този тип, доволна е от него и той носи минимален технически риск. Той заявява още, че самолетът ще може да поеме всички задачи, които в момента се изпълняват от Tornado в състава на Луфтвафе. Тези задачи включват удари по земни цели и радио-електронна борба.

Палцо отбелязва, че Eurofighter е и правилния избор за Европа, защото покупката му ще удължи живота на производствената линия и ще бъде като естествен мост, към старта на производството на боен самолет от следващо поколение.

Изпълнителният директор на консорциума Eurofighter смята, че производството на Eurofighter ще продължи и след 2030 г., а типът ще остане на служба след 2060 г. Компанията му вижда перспектива за продажба на още около 300 самолета.

В момента има твърди поръчки за 620 изтребителя, от които са доставени 536.

Свързани теми

Предишна публикация
Франция и Германия се споразумяха за съвместна работа по няколко военни проекта
Следваща публикация
Airbus ще ребрандира CSeries
47 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Турция все пак преговаря за Су-35

Турция все пак води преговори за покупката на изтребители Су-35, това стана ясно от думите на турски официални лица в последните дни. Новината идва на фона на противоречащите си слухове, които витаят около темата в последните месеци.

Тайван се интересува от F-16V

Тайван се е отказал от желанията си да купува F-35 и вместо това ще се опита да издейства сделка от САЩ за 66 броя F-16V. Това съобщава местната информационна агенция UDN.

Полетял е третия предсериен МиГ-35

Третият предсериен изтребител МиГ-35 е полетял. Това става ясно от фотография, която показва самолета в полет от заводското летище на Луховицкия авиационен завод на РСК „МиГ”.

Су-57 няма да участват във военните действия в Сирия

Прототипите на многоцелевия изтребител от следващо поколение Су-57, които се намират в момента в Сирия, няма да участват пряко в бойните действия там, а ще тестват различни свои системи в реалистични условия. Това съобщава днес, 26 февруари 2018 г. руският вестник „Коммерсантъ”.

ОАЕ влага пари и в модернизация на Mirage 2000

Обединените арабски емирства (ОАЕ) са поръчали модернизация на своя флот от многоцелеви изтребители Mirage 2000-9. Това са съобщили от френския производител Dassault, цитирани от Defense News.

Меню