Eurofighter ще бъде обновен

47 прочитания

Eurofighter ще бъде обновен за да пасне по-добре на германското изискване за подмяна на изтребителите-бомбардировачи Tornado и за да се повишат експортните му шансове. Това съобщава Flightglobal.

Изпълнителният директор на консорциума Eurofighter Фолкер Палцо е заявил, че в момента се разглежда повишаване на тягата на двигателите Eurojet EJ200 с около 15%, което трябва да повиши бойния товар и да увеличи далечината на полет. Сегашната версия на двигателя дава тяга на максимал от 60 kN и 90 kN на пълен форсаж.

Бъдещото обновяване ще включва и добавяне на нови режими на радара с електронна активна фазирана антенна решетка Euroradar Captor-E, които ще повишат възможностите на самолета. Палцо е заявил още, че работата по радара няма да спира и той ще се подобрява и в бъдеще.

Палцо описва Eurofighter, като перфектния избор за Германия, тъй като тя в момента експлоатира 130 самолета от този тип, доволна е от него и той носи минимален технически риск. Той заявява още, че самолетът ще може да поеме всички задачи, които в момента се изпълняват от Tornado в състава на Луфтвафе. Тези задачи включват удари по земни цели и радио-електронна борба.

Палцо отбелязва, че Eurofighter е и правилния избор за Европа, защото покупката му ще удължи живота на производствената линия и ще бъде като естествен мост, към старта на производството на боен самолет от следващо поколение.

Изпълнителният директор на консорциума Eurofighter смята, че производството на Eurofighter ще продължи и след 2030 г., а типът ще остане на служба след 2060 г. Компанията му вижда перспектива за продажба на още около 300 самолета.

В момента има твърди поръчки за 620 изтребителя, от които са доставени 536.

Свързани теми

Предишна публикация
Франция и Германия се споразумяха за съвместна работа по няколко военни проекта
Следваща публикация
Airbus ще ребрандира CSeries
47 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Катар заяви желание да купи Eurofighter

Катар даде заявка за покупката на 24 броя многоцелеви изтребителя Eurofighter Typhoon. Това страна след като днес, 17 септември 2017 г., бе подписано писмо за намерение (LOI) за сделката.

Испания се присъединява към френско-германския проект за нов изтребител

Испания ще се присъедини към френско-германския проект за създаване на изтребител от следващо поколение (NGF) в рамките на по-широката програма за създаване на бъдеща бойна въздушна система (FCAS). Това съобщава Jane’s.

Русия все още преговаря с ОАЕ за различни изтребителни програми

Русия и Обединените арабски емирства (ОАЕ) продължават с преговорите за покупката на тежките изтребители Су-35, както и за създаването на нов лек изтребител от следващо поколение. Това съобщава РИА Новости, цитирайки Дмитрий Шугаев, директор на Федералната служба по военно-техническо сътрудничество.

Saab ускорява тестовете на Gripen E

Saab планира сериозно да ускори изпитанията на новия си изтребител Gripen Е през тази година, като броя на машините в тестовете ще нарасне от два на пет. Това стана ясно днес, 27 март 2019 г., по време на годишната пресконференция на шведската компания посветена на Gripen.

Германия е поискала класифициран брифинг за изтребителите на Boeing

Германия е изискала от САЩ класифициран брифинг за възможностите на изтребителите произведени от Boeing. Страната оглежда варианти за замяна на ударните самолети Tornado към 2025 г. Това съобщава Reuters.

Меню