Eurofighter ще бъде обновен

47 прочитания

Eurofighter ще бъде обновен за да пасне по-добре на германското изискване за подмяна на изтребителите-бомбардировачи Tornado и за да се повишат експортните му шансове. Това съобщава Flightglobal.

Изпълнителният директор на консорциума Eurofighter Фолкер Палцо е заявил, че в момента се разглежда повишаване на тягата на двигателите Eurojet EJ200 с около 15%, което трябва да повиши бойния товар и да увеличи далечината на полет. Сегашната версия на двигателя дава тяга на максимал от 60 kN и 90 kN на пълен форсаж.

Бъдещото обновяване ще включва и добавяне на нови режими на радара с електронна активна фазирана антенна решетка Euroradar Captor-E, които ще повишат възможностите на самолета. Палцо е заявил още, че работата по радара няма да спира и той ще се подобрява и в бъдеще.

Палцо описва Eurofighter, като перфектния избор за Германия, тъй като тя в момента експлоатира 130 самолета от този тип, доволна е от него и той носи минимален технически риск. Той заявява още, че самолетът ще може да поеме всички задачи, които в момента се изпълняват от Tornado в състава на Луфтвафе. Тези задачи включват удари по земни цели и радио-електронна борба.

Палцо отбелязва, че Eurofighter е и правилния избор за Европа, защото покупката му ще удължи живота на производствената линия и ще бъде като естествен мост, към старта на производството на боен самолет от следващо поколение.

Изпълнителният директор на консорциума Eurofighter смята, че производството на Eurofighter ще продължи и след 2030 г., а типът ще остане на служба след 2060 г. Компанията му вижда перспектива за продажба на още около 300 самолета.

В момента има твърди поръчки за 620 изтребителя, от които са доставени 536.

Свързани теми

Предишна публикация
Франция и Германия се споразумяха за съвместна работа по няколко военни проекта
Следваща публикация
Airbus ще ребрандира CSeries
47 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Rafale ще бъде развиван до 2070 г.

Франция има намерение да развива Dassault Rafale до около 2070 г., което значи и че той се планира да остане на въоръжение толкова време. Това съобщава Jane’s.

Гърция ще купува Rafale?

Гърция води сериозни разговори за покупката на многоцелеви изтребители Dassault Rafale. Това съобщават редица гръцки…

Швейцария фиксира бюджет за новите си изтребители и планира референдум по темата

Правителството на Швейцария фиксира бюджета за придобиването на нови многоцелеви изтребители на 6 млрд. швейцарски франка (около €5,3 млрд.) и предвиди допитване до швейцарските данъкоплатци по темата.

Румъния получи още два F-16 MLU

Румънските ВВС получиха още два употребявани F-16 MLU, които се присъединяват към вече наличните 14…

Airbus и Dassault ще разработят заедно следващия европейски изтребител

Европейските компании Airbus Defence and Space и Dassault се споразумяха за съвместна работа по проекта за създаване на фамилия от системи, които да осигурят бъдещето европейско въздушно превъзходство. Името на проекта е FCAS (Future Air Combat System), а споразумението бе обявено днес, 25 април 2018 г., в рамките на изложението ILA, което се провежда в момента в Берлин.

Меню