Eurofighter ще бъде обновен

41 прочитания

Eurofighter ще бъде обновен за да пасне по-добре на германското изискване за подмяна на изтребителите-бомбардировачи Tornado и за да се повишат експортните му шансове. Това съобщава Flightglobal.

Изпълнителният директор на консорциума Eurofighter Фолкер Палцо е заявил, че в момента се разглежда повишаване на тягата на двигателите Eurojet EJ200 с около 15%, което трябва да повиши бойния товар и да увеличи далечината на полет. Сегашната версия на двигателя дава тяга на максимал от 60 kN и 90 kN на пълен форсаж.

Бъдещото обновяване ще включва и добавяне на нови режими на радара с електронна активна фазирана антенна решетка Euroradar Captor-E, които ще повишат възможностите на самолета. Палцо е заявил още, че работата по радара няма да спира и той ще се подобрява и в бъдеще.

Палцо описва Eurofighter, като перфектния избор за Германия, тъй като тя в момента експлоатира 130 самолета от този тип, доволна е от него и той носи минимален технически риск. Той заявява още, че самолетът ще може да поеме всички задачи, които в момента се изпълняват от Tornado в състава на Луфтвафе. Тези задачи включват удари по земни цели и радио-електронна борба.

Палцо отбелязва, че Eurofighter е и правилния избор за Европа, защото покупката му ще удължи живота на производствената линия и ще бъде като естествен мост, към старта на производството на боен самолет от следващо поколение.

Изпълнителният директор на консорциума Eurofighter смята, че производството на Eurofighter ще продължи и след 2030 г., а типът ще остане на служба след 2060 г. Компанията му вижда перспектива за продажба на още около 300 самолета.

В момента има твърди поръчки за 620 изтребителя, от които са доставени 536.

Свързани теми

Предишна публикация
Руското МО показа останки от крилати ракети
Следваща публикация
Приключва сглобяването на втория прототип на МС-21
41 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus очаква нови германски поръчки за Eurofighter

Airbus Defense and Space очаква в скоро време допълнителни поръчки от Германия за Eurofighter и разчита на повече инвестиции в европейските отбранителни компании. Това заявява изпълнителният директор на компанията Дирк Хоке в интервю за германския вестник Handelsblatt.

Airbus и Dassault ще разработят заедно следващия европейски изтребител

Европейските компании Airbus Defence and Space и Dassault се споразумяха за съвместна работа по проекта за създаване на фамилия от системи, които да осигурят бъдещето европейско въздушно превъзходство. Името на проекта е FCAS (Future Air Combat System), а споразумението бе обявено днес, 25 април 2018 г., в рамките на изложението ILA, което се провежда в момента в Берлин.

Програмата за модернизация на гръцките F-16 се движи по график, въпреки съобщенията за проблеми

Програмата за модернизация на част от гръцките F-16C/D до стандарта V върви по график, уверява МО на страната, въпреки, че такава новина се появи в ефира на водещото местно радио Athina 98.4.

Меню