Министър Каракачанов заяви, че ще подаде оставка ако не минат модернизационните проекти за армията

6 прочитания

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов даде заявка, че ще подаде оставка, ако проектите за модернизация на армията не бъдат одобрени от правителството. Това каза той днес, 9 май 2018 г., в предаването „Лице в лице” по bTV.

“Ще стане работата. Иначе, както се казва в Българската армия – ставам, сдавам и се уволнявам. Как няма да стане? Не може да не стане!”, заяви военният министър в отговор на въпрос на водещия, дали проектите ще станат факт.

В рамките на разговора, министър Каракачанов на няколко пъти каза, че има подкрепа от премиера Борисов и вицепремиера Дончев за това инвестиционните проекти за нов изтребител и нова бойна машина за пехотата да бъдат приети.

Случайно или не, министър Каракачанов не спомена името на финансовия министър Владислав Горанов. По-рано през деня, когато стана ясно, че на днешното заседание няма да се разгледат двата проекта поради отсъствие на Горанов, в някои медии се появи информация, че финансовият министър е против проектите.

Събитията се развиват на фона на поредната мини криза в управляващата коалиция.

Министър Каракачанов вече обеща, че двата проекта ще бъдат гласувани на следващото заседание на Министерски съвет, което ще се проведе на 16 май 2018 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Летище Варна отбеляза 70 години от откриването си
Следваща публикация
МС не разгледа проекта за нов изтребител
6 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Тодор Тагарев спекулира, че от договора за F-16 ще се реже въоръжение, резервни части и други

Бившият служебен министър на отбраната Тодор Тагарев спекулира, че от договора за покупка на F-16 ще се реже въоръжението, резервните части, гаранционните условия и други подобни. Това каза той вчера, 7 май 2019 г. в предаването „ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев” по TV+.

ВВС отбелязват празника си на 16 октомври

С тържествени ритуали, концерт, ден на отворените врати във Враждебна и вход свободен в Музея на авиацията в Крумово, ще бъде отбелязан Празника на авиацията и ВВС. Всички събития ще станат факт на 16 октомври 2017 г. Това съобщават от МО.

Правителството отпусна 26 млн. лева за поддръжка на МиГ-29, но не разгледа проекта за нов изтребител

Правителството одобри днес, 25 април 2018 г. допълнителни разходи в размер до 26 млн. лв. по бюджета на Министерството на отбраната. Средствата са предвидени в централния бюджет за плащания по договори по рамковото споразумение с РСК „МиГ“ за осигуряване на летателната годност на самолети МиГ-29.

Внасят проекта за нов изтребител в МС на 9 май

Инвестиционният проект за придобиване на нов боен самолет ще бъде внесен за гласуване в Министерски съвет на 9 май 2018 г. Това заявиха премиера Бойко Борисов и военният министър и вицепремиер Красимир Каракачанов днес, 27 април 2018 г.

Меню