Министър Каракачанов заяви, че ще подаде оставка ако не минат модернизационните проекти за армията

6 прочитания

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов даде заявка, че ще подаде оставка, ако проектите за модернизация на армията не бъдат одобрени от правителството. Това каза той днес, 9 май 2018 г., в предаването „Лице в лице” по bTV.

“Ще стане работата. Иначе, както се казва в Българската армия – ставам, сдавам и се уволнявам. Как няма да стане? Не може да не стане!”, заяви военният министър в отговор на въпрос на водещия, дали проектите ще станат факт.

В рамките на разговора, министър Каракачанов на няколко пъти каза, че има подкрепа от премиера Борисов и вицепремиера Дончев за това инвестиционните проекти за нов изтребител и нова бойна машина за пехотата да бъдат приети.

Случайно или не, министър Каракачанов не спомена името на финансовия министър Владислав Горанов. По-рано през деня, когато стана ясно, че на днешното заседание няма да се разгледат двата проекта поради отсъствие на Горанов, в някои медии се появи информация, че финансовият министър е против проектите.

Събитията се развиват на фона на поредната мини криза в управляващата коалиция.

Министър Каракачанов вече обеща, че двата проекта ще бъдат гласувани на следващото заседание на Министерски съвет, което ще се проведе на 16 май 2018 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Летище Варна отбеляза 70 години от откриването си
Следваща публикация
МС не разгледа проекта за нов изтребител
6 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Кой какво обещава?

На 25 март 2021 г. бе разпуснато 44-тото Народно събрание. От гледна точка на развитието…

„Комисията „Gripen” препоръча фактическия рестарт на изтребителната програма

Очаквано временната парламентарна комисия за проучване на изпълнението на процедурата по избор на нов боен самолет (т.нар. „Комисия „Gripen”) излезе днес, 20 септември 2017 г., с окончателен доклад за своята дейност и препоръча фактическия рестарт на процедурата за покупка на нов изтребител.

Каракачанов се надява все още на това F-16 да се доставят за три години

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че се надява, че доставката на новите F-16 Block 70 може да стане факт в рамките на 36 месеца след подписването на договора. Това каза той днес, 14 март 2019 г., пред журналисти.

Обсъжданията на проекта за нов изтребител в МС

Беше публикувана стенограмата от заседанието на Министерски съвет (МС) от 16 май 2018 г., на което бяха гласувани двата инвестиционни проекта за превъоръжаване на Българската армия, включително и този за покупна на нов боен самолет.

ГЕРБ се хвърли в защита на избора на F-16

Очаквано, представители на управляващата партия ГЕРБ се хвърлиха в яростна защита на избора на F-16 за нов боен самолет за ВВС, като обединяващото в изказванията бе, че това не бил политически, а експертен избор. Това стана днес, 22 декември 2018 г.

Цветанов обеща в САЩ договор за F-16 до средата на годината

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и и заместник-председател на партията Цветан Цветанов обеща в САЩ, че сделката за покупка на F-16 ще бъде подписана и ратифицирана от Народното събрание до средата на годината. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Меню