Министър Каракачанов заяви, че ще подаде оставка ако не минат модернизационните проекти за армията

6 прочитания

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов даде заявка, че ще подаде оставка, ако проектите за модернизация на армията не бъдат одобрени от правителството. Това каза той днес, 9 май 2018 г., в предаването „Лице в лице” по bTV.

“Ще стане работата. Иначе, както се казва в Българската армия – ставам, сдавам и се уволнявам. Как няма да стане? Не може да не стане!”, заяви военният министър в отговор на въпрос на водещия, дали проектите ще станат факт.

В рамките на разговора, министър Каракачанов на няколко пъти каза, че има подкрепа от премиера Борисов и вицепремиера Дончев за това инвестиционните проекти за нов изтребител и нова бойна машина за пехотата да бъдат приети.

Случайно или не, министър Каракачанов не спомена името на финансовия министър Владислав Горанов. По-рано през деня, когато стана ясно, че на днешното заседание няма да се разгледат двата проекта поради отсъствие на Горанов, в някои медии се появи информация, че финансовият министър е против проектите.

Събитията се развиват на фона на поредната мини криза в управляващата коалиция.

Министър Каракачанов вече обеща, че двата проекта ще бъдат гласувани на следващото заседание на Министерски съвет, което ще се проведе на 16 май 2018 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Летище Варна отбеляза 70 години от откриването си
Следваща публикация
МС не разгледа проекта за нов изтребител
6 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Lockheed Martin ще развива дрон технологии у нас

Ако България избере F-16, то неговият производител Lockheed Martin ще започне да развива дрон технологии у нас. Това се казва в прессъобщение, което разпространиха днес, 17 декември 2018 г., от компанията.

Съмнява ли се някой, че ще купим F-16

След месеци в които различни фактори от ГЕРБ пряко или косвено се изказваха в полза на покупката на F-16, най-накрая миналият петък, 14 декември 2018 г., и премиера Бойко Борисов изплю камъчето. Той заяви в прав текст, че според него F-16 е най-добър, с което фактически предреши и изхода от изтребителния конкурс.

Заместник-министър Запрянов: Офертата за F-16 е най-добра

Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов заяви, че офертата за F-16 е най-добра, но призна, че по нея има не малко неясни моменти, включително и крайната ѝ цена. Това каза той днес, 6 януари 2019 г. в интервю за БНР.

Министър Каракачанов търси пакетна покупка на изтребители и наземни радари

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че ще търси да купи в пакет наземни радари и многоцелеви изтребители. Това каза той днес, 10 май 2018 г., след заседание на Комисията по отбрана в Народното събрание.

ГЕРБ, ДПС и ВМРО отхвърлиха ветото върху F-16

С гласовете на ГЕРБ, ДПС, ВМРО и двама независими бе отхвърлено ветото на президента Румен Радев върху ратификацията на договорите за покупка на осем F-16. Това стана днес, 26 юли 2019 г.

МО търси рамково споразумение за интегрирана логистична поддръжка за МиГ-29

Министерство на отбраната стартира вчера, 7 декември 2017 г., процедура за обществена поръчка за избор на изпълнител на рамково споразумение за интегрирана логистична поддръжка за българските изтребители МиГ-29. МО ще изпрати покана само до една компания – РСК „МиГ”, тъй като тя била единствената, която може да осигури такава дейност.

Меню