Министър Каракачанов заяви, че ще подаде оставка ако не минат модернизационните проекти за армията

3 прочитания

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов даде заявка, че ще подаде оставка, ако проектите за модернизация на армията не бъдат одобрени от правителството. Това каза той днес, 9 май 2018 г., в предаването „Лице в лице” по bTV.

“Ще стане работата. Иначе, както се казва в Българската армия – ставам, сдавам и се уволнявам. Как няма да стане? Не може да не стане!”, заяви военният министър в отговор на въпрос на водещия, дали проектите ще станат факт.

В рамките на разговора, министър Каракачанов на няколко пъти каза, че има подкрепа от премиера Борисов и вицепремиера Дончев за това инвестиционните проекти за нов изтребител и нова бойна машина за пехотата да бъдат приети.

Случайно или не, министър Каракачанов не спомена името на финансовия министър Владислав Горанов. По-рано през деня, когато стана ясно, че на днешното заседание няма да се разгледат двата проекта поради отсъствие на Горанов, в някои медии се появи информация, че финансовият министър е против проектите.

Събитията се развиват на фона на поредната мини криза в управляващата коалиция.

Министър Каракачанов вече обеща, че двата проекта ще бъдат гласувани на следващото заседание на Министерски съвет, което ще се проведе на 16 май 2018 г.

Свързани теми

Предишна публикация
МС не разгледа проекта за нов изтребител
Следваща публикация
Летище Варна отбеляза 70 години от откриването си
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Премиерът Борисов: Аз настоях да платим веднага F-16

Премиерът Бойко Борисов заяви, че той лично е настоял сделката за покупката на осемте изтребителя F-16 да бъде платена веднага и на куп. Това каза той днес, 18 юли 2019 г., пред българските посланици, които бяха събрани в София на традиционна среща.

Нарастваща истерия в общественото пространство около покупката на нов боен самолет

С наближаването на момента, в който правителството ще обяви кой ще е новия боен самолет за българските ВВС, в общественото пространство трайно започва да се настанява истерична риторика по темата. В последните дни тонът, с който се обсъжда темата започва да се изостря и има първите признаци на кампания за очерняне на един от кандидатите.

КНСБ плаши със стачки заради ремонта на Су-25

Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) заплаши, че ако щурмовите самолети Су-25 не бъдат ремонтирани в „Авионамс” може да се стигне до стачни действия. Това се чете в тяхна декларация до премиера и министрите на отбраната и икономиката, разпространена днес, 1 октомври 2018 г.

Saab призна, че да имаш добри цени и добър продукт не е достатъчно за продажби на изтребители

Добрите цени и добрите технически характеристики не са достатъчни за продажбата на бойни самолети. Това заяви Йонас Йелм, ръководител на бизнес направлението Аеронавтика на Saab, по време на традиционния семинар на Saab, който се проведе вчера, 27 март 2019 г. Йелм коментира и развитието на процесите в България.

Заместник-министър Запрянов: Започва междуведомственото съгласуване на инвестиционния проект за нов изтребител

Започва междуведомственото обсъждане на инвестиционния проект за придобиване на нов боен самолет за ВВС. Това заяви в ефира на телевизия „Европа” заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов.

Меню