Министър Каракачанов заяви, че ще подаде оставка ако не минат модернизационните проекти за армията

5 прочитания

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов даде заявка, че ще подаде оставка, ако проектите за модернизация на армията не бъдат одобрени от правителството. Това каза той днес, 9 май 2018 г., в предаването „Лице в лице” по bTV.

“Ще стане работата. Иначе, както се казва в Българската армия – ставам, сдавам и се уволнявам. Как няма да стане? Не може да не стане!”, заяви военният министър в отговор на въпрос на водещия, дали проектите ще станат факт.

В рамките на разговора, министър Каракачанов на няколко пъти каза, че има подкрепа от премиера Борисов и вицепремиера Дончев за това инвестиционните проекти за нов изтребител и нова бойна машина за пехотата да бъдат приети.

Случайно или не, министър Каракачанов не спомена името на финансовия министър Владислав Горанов. По-рано през деня, когато стана ясно, че на днешното заседание няма да се разгледат двата проекта поради отсъствие на Горанов, в някои медии се появи информация, че финансовият министър е против проектите.

Събитията се развиват на фона на поредната мини криза в управляващата коалиция.

Министър Каракачанов вече обеща, че двата проекта ще бъдат гласувани на следващото заседание на Министерски съвет, което ще се проведе на 16 май 2018 г.

Свързани теми

Предишна публикация
МС не разгледа проекта за нов изтребител
Следваща публикация
Летище Варна отбеляза 70 години от откриването си
5 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Посланикът на САЩ подчерта, че съседите на България използват F-16

Посланикът на САЩ Ерик Рубин не пропусна да подчертае, че съседите на България, които са членки на НАТО, експлоатират F-16, но каза, че изборът на нов изтребител е българско решение. Това каза той днес, 13 юни 2018 г., по време на публична лекция във Военната академия „Г. С. Раковски“, цитиран от БТА.

Задава ли се криза с L-39?

Провалени и влачещите се обществени поръчки, обжалвания в КЗК, съдебни дела, промени в компанията производител…

Министър Каракачанов: Ще опитаме да вземем повече от осем изтребители

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че страната ще купи минимум осем нови изтребители, като имало опции за взимане на повече самолети. Това каза той днес, 1 май 2018 г., по време на импровизиран брифинг на правителството.

Президентът Радев разкритикува инвестициите в МиГ-29 за сметка на новия изтребител

Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев критикува индикациите идващи от МО за продължаване на инвестициите в поддръжката на МиГ-29 и забавянето на придобиването на нов боен самолет за ВВС. Това направи той днес, 21 август 2017 г., по време на посещението си в базата на ВМС Атия.

Меню