Карго 767 катастрофира в Тексас

916 прочитания

Товарен Boeing 767-300ER катастрофира при кацане в близост до Хюстън, Тексас. На борда на машината се е намирал тричленен екипаж, за който се смята, че е загинал.

Самолетът е изпълнявал редовен карго полет 5Y3591 между международното летище на Маями и Джордж Буш Интерконтинентал до Хюстън. Машината е излетяла от Маями в 11,33 часа местно време.

Контакт с полет 5Y3591 е изгубен около 12,45 часа местно време на около 48 km югоизточно от Хюстън. Самолетът се е разбил в залива Тринити. Местните телевизионни канали предават кадри, на които се вижда, че катастрофиралият 767 се е разпаднал на малки части.


Местните власти съобщават, че вече са намерени човешки останки и няма изгледи да бъдат открити оцелели.

Екипажът не е съобщил за проблеми на борда.

Предварителните неофициални данни говорят за рязка загуба на височина в последните около 20 секунди на полета. Свидетели твърдят, че самолетът е паднал почти вертикално и с голяма скорост. Времето е било дъждовно, но сравнително нормално за сезона и мястото.


Катастрофата е станала в сравнително плитък залив и се очаква черните кутии да бъдат открити бързо. Инцидентът се разследва от компетентните органи в САЩ.

Катастрофиралият самолет е експлоатиран от американската карго компания Atlas Air и е изпълнявала полет за Amazon Air, част от гиганта Amazon.com.

Самата машина е имала американска гражданска регистрация N1217A. Самолетът (msn 25865/430) е произведен през юли 1992 г., като Boeing 767-300ER и преминава през няколко лизингодателя и авиокомпании. През 2016 г. е купен от Atlas Air и е преработен в карго вариант. До края на 2018 г. е имал натрупани 90 601 часа във въздуха и 23 180 цикъла.

Свързани теми

Предишна публикация
Индия нанесе въздушен удар по пакистанска територия
Следваща публикация
Турция и TAI сключиха договор за разработка на щурмови вертолет
916 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

CN-235 катастрофира в Турция

Военно-транспортен самолет CN-235M-100 от състава на турските ВВС е катастрофирал днес, 17 януари 2018 г., в южната част на страната. При инцидента е загинал тричленният екипаж.

Катастрофиралия 737 е имал технически проблеми при предпоследния си полет

Катастрофиралият вчера, 29 октомври 2018 г., пътнически самолет Boeing 737 Max 8 е имал технически проблеми при предпоследния си полет, включително и ненадеждни показатели на скоростта. Това са съобщили от разследващите индонезийски органи, цитирани от Reuters.

Boeing разглежда вариант да модернизира модела 767

Boeing разглежда вариант да постави нови двигатели на своя широкофюзелажен модел 767 и да го предлага, както за карго, така и за пътнически полети след средата на следващото десетилетие. Това съобщава FlightGlobal, позовавайки се на собствени източници.

Главният урок от катастрофата със Суперджет 100

Руското онлайн издание „Взгляд” публикува коментар озаглавен „Главният урок от катастрофата със Суперджет 100” на Михаил Барабанов, сътрудник в руския независим изследователски институт ЦАСТ (Центр анализа стратегий и технологий).

Меню