Карго 767 катастрофира в Тексас

917 прочитания

Товарен Boeing 767-300ER катастрофира при кацане в близост до Хюстън, Тексас. На борда на машината се е намирал тричленен екипаж, за който се смята, че е загинал.

Самолетът е изпълнявал редовен карго полет 5Y3591 между международното летище на Маями и Джордж Буш Интерконтинентал до Хюстън. Машината е излетяла от Маями в 11,33 часа местно време.

Контакт с полет 5Y3591 е изгубен около 12,45 часа местно време на около 48 km югоизточно от Хюстън. Самолетът се е разбил в залива Тринити. Местните телевизионни канали предават кадри, на които се вижда, че катастрофиралият 767 се е разпаднал на малки части.


Местните власти съобщават, че вече са намерени човешки останки и няма изгледи да бъдат открити оцелели.

Екипажът не е съобщил за проблеми на борда.

Предварителните неофициални данни говорят за рязка загуба на височина в последните около 20 секунди на полета. Свидетели твърдят, че самолетът е паднал почти вертикално и с голяма скорост. Времето е било дъждовно, но сравнително нормално за сезона и мястото.


Катастрофата е станала в сравнително плитък залив и се очаква черните кутии да бъдат открити бързо. Инцидентът се разследва от компетентните органи в САЩ.

Катастрофиралият самолет е експлоатиран от американската карго компания Atlas Air и е изпълнявала полет за Amazon Air, част от гиганта Amazon.com.

Самата машина е имала американска гражданска регистрация N1217A. Самолетът (msn 25865/430) е произведен през юли 1992 г., като Boeing 767-300ER и преминава през няколко лизингодателя и авиокомпании. През 2016 г. е купен от Atlas Air и е преработен в карго вариант. До края на 2018 г. е имал натрупани 90 601 часа във въздуха и 23 180 цикъла.

Свързани теми

Предишна публикация
Индия нанесе въздушен удар по пакистанска територия
Следваща публикация
Турция и TAI сключиха договор за разработка на щурмови вертолет
917 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Катастрофата с Ми-17 породи политически престрелки

Вчерашната катастрофа с военен вертолет Ми-17, при която загинаха двама пилоти, очаквано породи политически престрелки и коментари, но от тях е трудно да се очаква нещо конструктивно за измъченото състояние на въоръжените ни сили.

E-2 се разби в САЩ

Летящ радар E-2C Hawkeye се е разбил в американския щат Вирджиния. Случката е станала вчера,…

HH-60 катастрофира в Ирак

Вертолет HH-60G Pave Hawk от състава на ВВС на САЩ е катастрофирал вчера, 15 март 2018 г., в Ирак. Загинали са всички намиращи се на борда му седем души.

B-1B се разби при кацане

Стратегически бомбардировач B-1B от състава на ВВС на САЩ се разби при опит за кацане…
Меню