Проведе се българо-румънска летателна тренировка

39 прочитания

Двойка МиГ-29 от състава на авиобаза Граф Игнатиево и МиГ-21 LanceR от състава авиобаза Михаил Когълничано на румънските ВВС изпълниха всички процедури и осъществиха успешно мисията по „ер полисинг” чрез приемането на предаването на самолет, преминаващ нерегламентирано през въздушното пространство на двете страни.

Това бе сценарият на съвместната летателна тренировка „Blue Bridge 2018”, която се провежда ежегодно от 2012 г. насам между българските и румънски Военновъздушни сили.

В ролята на „самолет-нарушител“ бе румънски военнотранспортен самолет C-27J Spartan от авиобаза Отопени, който трябваше да бъде прехванат от дежурните изтребители и принуден да кацне на летище Граф Игнатиево.

Българо-румънските тренировъчни полети целяха постигането на по-добра координация и оперативна съвместимост при провеждането на презгранични операции при контрол над въздухоплаването и охраната на въздушното пространство, както и повишаване подготовката на екипажите по точното изпълнение на съгласувани по време и място полетни задачи във въздушното пространство на двете страни.

Съгласно замисъла на съвместните полети, се извършва и реално приемане и предаване на управлението на екипажите от съответните национални Центрове за управление и докладване.

Свързани теми

Предишна публикация
Генерал Боцев се надява, че ще има подписан договор за нов изтребител до края на годината
Следваща публикация
Lockheed Martin презентира F-16V в София
39 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

kursanti vvvu

Стартира предварителният прием във ВВВУ

ВВВУ „ Георги Бенковски“ стартира от 12 февруари до 29 февруари 2020 г. кампания по предварителен прием на курсанти и студенти за учебната 2020/2021г. Това съобщиха от военновъздушното училище.

Подготвят авиодиспечери във ВВУБ

Курс за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация „Войник – авиодиспечер” стартира за първи път в Центъра за подготовка и обучение на ВВУБ „Георги Бенковски”. Това съобщиха от ВВС.

Авиокаст: Епизод 6

Изборите минаха, а ето го и новият епизод на „Авиокаст“. В него говорим за това,…
An-30 BulAF

Само един кандидат за ремонта на Ан-30

Само един кандидат е заявил желание да участва в процедурата за възлагане на обществена поръчка за осигуряване на летателната годност на единствения самолет Ан-30 от състава на ВВС. Това се вижда в публикувания протокол от работата на комисията работеща по процедурата.

Меню