Airbus заплаши, че може да се изтегли изцяло от Великобритания при твърд Brexit

15 прочитания

Изпълнителният директор на Airbus Том Ендерс директно заяви, че е е много вероятно компанията му да се изтегли изцяло от Великобритания ако се стигне до излизане от ЕС без договор (т.нар. твърд Brexit). Това се казва в нарочно видеообръщение, което публикуваха от самолетостроителя.

„Ако се стигне до твърд Brexit, то ние от Airbus ще трябва да направим едно много тежко за Великобритания решение”, заявява Том Ендерс, който често се изказва по темата,

Ендерс предупреждава британската публика да не се поддава на лудостта около излизането от ЕС, както и да не се доверяват на твърденията, че Airbus винаги ще има завод във Великобритания и той няма как да бъде преместен.

„Това далеч не е така”, коментира Ендерс.

Ендерс обръща внимание, че е невъзможно всички заводи и съоръжения на компанията да бъдат изтеглени от Великобритания мигновено, но ще се ограничи от към бъдещи инвестиции и постепенно ще се ориентира към работа в други страни.

Ендерс призова британските лидери към прагматичен подход към излизането от Европейския съюз, ако наистина смятат, че това е най-доброто за страната им.

Това е най-твърдото изказване на Airbus по темата, което повишава натиска върху британското правителство да постигне някаква ясна договорка с Европейския съюз. Великобритания трябва да излезе от съюза на 29 март 2019 г., но проектодоговорът за това бе отхвърлен от британския парламент.

В момента Airbus има два завода във Великобритания, в които са заети около 14 000 души, но от компанията твърдят, че индиректно дават работа на още около 110 000. Всички крила на пътническите самолети на компанията се произвеждат в тези заводи.

Изпълнителният директор на Airbus се присъединява множество бизнеслидери, които предупреждават, че може да намалят обема на работа във Великобритания, ако се стигне до излизане от ЕС без договор.

Свързани теми

Предишна публикация
Полша купува четири Black Hawk за специалните си части
Следваща публикация
Нови фотографии на нискозабележимия БЛА С-70
15 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Cathay Dragon поръчва 32 броя A321neo

Cathay Dragon подписа с европейския самолетостроител Airbus меморандум за разбирателство за покупката на 32 пътнически самолета Airbus A321neo. Стойността на сделката по каталожни цени е $4,05 млрд.

A330neo изпълни първи полет

Airbus A330neo изпълни успешен първи полет днес, 19 октомври 2017 г., от заводското летище в Тулуза, Франция.

Новият главен продавач на Airbus ще се съсредоточи върху A330neo

Новият шеф на продажбите и маркетинга на Airbus Ерик Шултц се надява да спечели поне двама нови клиенти за модела A330neo в рамките на тази година и ще съсредоточи вниманието си върху него с надеждата за повече продажби през годината. Това съобщава Reuters.

Dassault и Airbus в съперничество за това, кой ще бъде лидер в разработката на новия европейски изтребител

Европейските самолетостроителни компании Airbus и Dassault вече започват да си съперничат за това, коя от тях ще поеме водещата роля в проекта за създаване на европейски изтребител от следващо поколение. Това съобщава Reuters.

Меню