Нови фотографии на нискозабележимия БЛА С-70

86 прочитания

Появиха се нови фотографии на руския нискозабележим БЛА Сухой С-70, който се разработва по програмата „Охотник-Б”. Новите снимки дават допълнителна информация за апарата.

Снимките са правени на летището на Новосибирския авиационен завод В. П. Чкалова и по непотвърдена информация са правени преди няколко дни.

Най-интригуваща е фотографията, която показва апаратът С-70 погледнат отзад, като на очи се набива голямото сопло на двигател от семейството АЛ-31Ф. Напълно неекранираното сопло поставя въпроси за радарната забележимост на апарата и за топлинното излъчване, което ще има.

Възможно е, тази конфигурация да бъде само за първия прототип, а е възможно руските конструктори да са жертвали забележимостта в името на други потенциални предимства – например по-ниска цена за изработка и възможността за използване на реактивен двигател с форсажна камера.

Големите размери на С-70, които се подозираха, до голяма степен се потвърждават, когато апаратът се сравни с влекача К-700 „Кировец”, който е заснет с него. Влекачът има дължина от 7,2 m, ширина от 2,5 m и височина от 3,2 m.

Очаква се първият полет на С-70 да стане факт през тази година. Известно е, че третият прототип на Су-57 (Т-50-3) се използва от известно време за изпитания на технологии свързани с проекта „Охотник-Б”, както има и предположения, че двата проекта ще използват редица еднакви системи и агрегати.

Свързани теми

Предишна публикация
Airbus заплаши, че може да се изтегли изцяло от Великобритания при твърд Brexit
Следваща публикация
Полша отново замисля модернизация на Ми-24
86 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Гърция взима на оперативен лизинг БЛА Heron

Гърция ще вземе на оперативен лизинг от Израел седем безпилотни апарата Heron от клас MALE, които в продължение на три години ще усилват възможностите на гръцките въоръжени сили за разузнаване и наблюдение над Егейско море. Това съобщава IHS Jane’s, цитирайки местни гръцки медии.

Boeing ще създаде MQ-25

Компанията Boeing е натоварена с поръчката да създаде безпилотен палубен летящ танкер за нуждите на ВМС на САЩ. Програмата е под името MQ-25.

Китай показа множество нови системи по време на грандиозен военен парад в Пекин

Китай показа множество нови авиационни системи по време на грандиозен военен парад, който се проведе днес, 1 октомври 2019 г., в Пекин. Той бе посветен на 70-тата годишнина на Китайската народна република.

Премиерът заговори за съвместно „самолетостроене” с Израел

Премиерът Бойко Борисов заговори за съвместно „самолетостроене” с Израел. Това стана след срещата му с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, която се състоя днес, 13 юни 2018 г. в Ерусалим.

Първите серийни Су-57 ще бъдат получени през 2019 г.

Първите серийни изтребители от следващо поколение Су-57 ще бъдат получени в руските ВКС през 2019 г. Това е заявил руският заместник-министър на отбраната Алексей Криворчуко, цитиран от ТАСС.

Меню