Гърция взима четири MH-60R Seahawk

579 прочитания

Гърция ще вземе четири многоцелеви морски вертолета MH-60R Seahawk. Това стана ясно от изявление на гръцкото МО направено на 12 февруари 2019 г.

Покупката на вертолетите ще се договаря на правителствено ниво със САЩ по схемата FMS (Foreign Military Sales). Потенциалната цена на сделката не се съобщава.

Авиацията на гръцките ВМС в момента разполага с 11 броя Sikorsky S-70B-6 Aegean Hawk и още седем Agusta-Bell AB-212 ASW. Последните са на края на жизнения им цикъл и са планирани за сваляне от въоръжение в следващите години.

Покупката на вертолетите MH-60R е част от правителствената програма за постепенно обновяване на гръцките въоръжени сили, въпреки сериозните финансови ограничения, пред които е изправена страната.

MH-60R Seahawk е най-новото развитие на серията морски вертолети SH-60 Seahawk. Машината е предназначена за унищожаване на надводни и подводни цели, транспортни задачи и задачи по търсене и спасяване.

Свързани теми

Предишна публикация
Lockheed Martin се похвали, че новият завод за F-16 е почти готов
Следваща публикация
Индия ще купува още МиГ-29 от Русия
579 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Четирима кандидати за ремонта на Ми-17 и Ми-24

Четири компании са кандидати за обществената поръчка за ремонта на два вертолета Ми-17 и четири броя Ми-24. Това се вижда от протокол от работата на комисията, оценяваща офертите, публикуван на сайта за обществени поръчки на МО вчера, 9 октомври 2018 г.

Гърция гледа сериозно към F-35

Гърция гледа много сериозно към евентуалната покупка на F-35 и е възможно това да стане факт доста по-скоро, отколкото се очакваше до скоро. Това пише Forecast International.

Меню