Союз МС-12 се скачи с МКС

574 прочитания

Космическият кораб Союз МС-12 се скачи успешно с Международната космическа станция (МКС). Това стана рано сутринта днес, 15 март 2019 г.

Екипажът на Союз МС-12 се състои от трима – руският космонавт Алексей Овчинин и астронавтите от NASA Тайлър Хейг и Кристин Кох. Космическият им кораб бе изстрелян от космодрума Байконур на 14 март в 22,14 часа московско време с ракета-носител Союз-ФГ. Стартът премина успешно.

Союз МС-12 бе изстрелян на орбита, която му даде възможност за бързо скачване с МКС след само няколко часа. До скоро на корабите Союз им отнемаше около две денонощия да се скачат с МСК.

Космическият кораб се скачи автоматично със станцията в 04,02 часа московско време. Малко повече от два часа по-късно люковете бяха отворени и екипажът на Союз МС-12 се присъедини към тримата си колеги, които са на МКС от декември 2018 г.

Союз МС-12 ще се върне на Земята на 3 октомври или след 204 дни. Екипажът му ще извърши широк кръг експерименти

Алексей Овчинин и Тайлър Хейг бяха екипаж на Союз МС-10, който аварира при изстрелването си на 11 октомври 2018 г. Двамата бяха спасени от аварийната система на ракетата-носител, която отдели космическия им кораб и го изпрати обратно на Земята. Овчинин и Хейг се отърваха без наранявания. През декември Роскосмос и NASA взеха решение да изпратят двамата на орбита на Союз МС-12.

Свързани теми

Предишна публикация
Полетите на Starliner ще се отложат
Следваща публикация
NASA възнамерява да прати хора на Луната през 2028 г.
574 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Stratolaunch Systems обяви, че разработва семейство от ракетни системи

Американската компания Stratolaunch Systems заяви, че разработва семейство от ракетни системи, които да се използват заедно с гигантския самолет, който компанията разработва, за извеждане на товари и хора на орбита.

Лошото време отложи старта на Crew Dragon за събота

Лошите метеорологични условия попречиха на Crew Dragon да бъде изстрелян днес, 27 май 2020 г. от космическия център Кенеди. Следващият опит за старт ще бъде направен тази събота, 30 май.

x-37b_otv-6

САЩ отново изстреляха X-37B

Експерименталната безпилотна совалка Boeing X-37B бе изведена отново на орбита. Това стана днес, 17 май…
Меню