Малък самолет катастрофира край Ихтиман

2K прочитания

Лек самолет катастрофира днес, 26 май 2019 г., край Ихтиман. При инцидента са загинали двамата намиращи се на борда му. Това съобщават от Министерство на транспорта.

Сигналът за инцидента е получен в 11,32 часа. Самолетът е излетял с двама души на борда си от летателната площадка край ихтиманското село Черньово (не Чернево, както е написано в съобщението на транспортното ведомство – бел. ред.) с крайна цел на полета летателната площадка до село Драгановци, Габровско (в съобщението на МТ е написано Драганово – бел. ред.)

„По първоначални данни след набрана височина, самолетът изпада в свредел, пада и се самозапалва.”, пише в съобщението на транспортното министерство.

Намиращите се на борда са двама души са загинали на място.

По неофициална информация се касае за самолет с марката Pipistrel, който е бил с италианска цивилна регистрация.

„На място са пожарни и полицейски екипи, на там пътува и звеното за разследване на авиационни събития към Министерството на транспорта, което ще извърши и първоначален оглед.”, се казва в съобщението на Министерство на транспорта.

От началото на годината, това е вторият инцидент със самолет от леката авиация. На 20 април край Пловдив катастрофира друг малък самолет, при което загинаха двамата души на борда му. Отделно, в началото на април, българско четиричленно семейство загина при катастрофа в Македония с регистриран в Германия самолет.

Снимка – БНТ

Свързани теми

Предишна публикация
Поредното „Мир на душите им” няма да утеши никого
Следваща публикация
„Йотов и син” с украински партньори искат да поемат изцяло поддръжката на L-39
2K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Пилотите на катастрофиралия 737 Max са се борили с управлението през целия полет

Екипажът на катастрофиралия Boeing 737 Max на Ethiopian Airlines се е борил с управлението по времето на целия шестминутен полет, тъй като непрекъснато са идвали команди за пикиране, поради грешни данни от бордните сензори. Това показва предварителния доклад за катастрофата от 10 март 2019 г., цитирани от Reuters.

Тежък инцидент с Ту-22М3

При тежък инцидент на земята, трима души от екипажа на бомбардировач Ту-22М3 от състава на…

Възобновяват търсенето на полет MH370

Подводното издирване на полет MH370 ще бъде възобновено съвсем скоро. Операцията ще бъде извършена от компанията Ocean Infinity, която ще използва автономни подводни апарати.

Нов режим в системата за управление на Boeing 737 Max е бил скрит от пилотите

Boeing са въвели нов режим в системата за управление на последното поколение Max на модела 737, за който обаче пилотския състав не е бил навременно уведомен. Новият режим е много вероятно свързан с катастрофата на Lion Air от 29 октомври 2018 г.

Франция поема разследването на инцидента с A380

След близо три дни полемики, френската агенция за разследване на авиационни инциденти BEA пое разследването на инцидента с A380 на Air France, чийто двигател се разпадна на 30 септември 2017 г. над Гренландия. Това съобщава Flightglobal, позовавайки се на канадската транспортна агенция.

Меню