Малък самолет катастрофира край Ихтиман

2K прочитания

Лек самолет катастрофира днес, 26 май 2019 г., край Ихтиман. При инцидента са загинали двамата намиращи се на борда му. Това съобщават от Министерство на транспорта.

Сигналът за инцидента е получен в 11,32 часа. Самолетът е излетял с двама души на борда си от летателната площадка край ихтиманското село Черньово (не Чернево, както е написано в съобщението на транспортното ведомство – бел. ред.) с крайна цел на полета летателната площадка до село Драгановци, Габровско (в съобщението на МТ е написано Драганово – бел. ред.)

„По първоначални данни след набрана височина, самолетът изпада в свредел, пада и се самозапалва.”, пише в съобщението на транспортното министерство.

Намиращите се на борда са двама души са загинали на място.

По неофициална информация се касае за самолет с марката Pipistrel, който е бил с италианска цивилна регистрация.

„На място са пожарни и полицейски екипи, на там пътува и звеното за разследване на авиационни събития към Министерството на транспорта, което ще извърши и първоначален оглед.”, се казва в съобщението на Министерство на транспорта.

От началото на годината, това е вторият инцидент със самолет от леката авиация. На 20 април край Пловдив катастрофира друг малък самолет, при което загинаха двамата души на борда му. Отделно, в началото на април, българско четиричленно семейство загина при катастрофа в Македония с регистриран в Германия самолет.

Снимка – БНТ

Свързани теми

Предишна публикация
Поредното „Мир на душите им” няма да утеши никого
Следваща публикация
„Йотов и син” с украински партньори искат да поемат изцяло поддръжката на L-39
2K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

МиГ-21 се разби в Румъния

Изтребител МиГ-21 се разби при тренировъчен полет в Румъния. Пилотът му се е катапултирал успешно.…

Катастрофа с гръцки Mirage 2000

Гръцки изтребител Mirage 2000-5 е катастрофирал днес, 12 април 2018 г., след като е изпълнил мисия по прехват на турски военен самолет, който е навлязъл в гръцкото въздушно пространство. Пилотът на машината е загинал.

Главният урок от катастрофата със Суперджет 100

Руското онлайн издание „Взгляд” публикува коментар озаглавен „Главният урок от катастрофата със Суперджет 100” на Михаил Барабанов, сътрудник в руския независим изследователски институт ЦАСТ (Центр анализа стратегий и технологий).

Меню