Нов технически проблем с Boeing 737

845 прочитания

Част от летящите в момента Boeing 737 имат проблемни части в крилата им, което налага допълнителни инспекции и замяна. Това съобщава CNN, цитирайки производителя Boeing.

Производителят е съобщил вчера, 2 юни 2019 г., на американските регулаторни органи в лицето на Федералната авиационна администрация FAA, че има проблем с релсите, чрез които предкрилките застават на различни позиции. Проблемната част се използва както от предишното поколение NG, така и от настоящото Max.

Според Boeing, една партида на един конкретен производител на релси за предкрилките, не спазва заложените стандарти, което прави задължителна тяхната подмяна. Проблемът се състои в поява на пукнатини в релсата. Според FAA, ако релсата се счупи в полет, може да доведе до тежки повреди по самолета.

Компанията Boeing е издала съответния бюлетин, а FAA е издал директива за летателна годност, според която всички авиокомпании трябва да направят проверки на тази част в рамките на следващите 10 дни.

От Boeing са открили случайно проблема в петък (31 май), при посещение в подизпълнителя, който доставя тази част. При посещението, представителите на самолетостроителя са забелязали, че въпросната част не преминава през нужната топлинна обработка, която може да доведе до поява на пукнатини в нея.

Всичко това става на фона на опитите на Boeing да възстанови полетите с модела 737 Max, който не лети вече близо три месеца.

Според Boeing, проблемът засяга 148 части, които са монтирани на 20 броя 737 Max и на 21 броя 737 NG. Но FAA искат през проверки да преминат общо 179 самолета от поколението Max и 133 от поколението NG. От тях общо 65 се намират в САЩ, а останалите се оперират от авиокомпании по света.

Boeing и FAA отбелязват, че в момента няма докладвани инциденти поради отказ на тези части, а прегледите и подмяната ще отнемат само няколко дни.

Свързани теми

Предишна публикация
Катастрофа с индийски Ан-32
Следваща публикация
Stratolaunch Systems Corporation прекратява дейността си
845 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няколко страни спряха полетите с 737 Max след катастрофата в Етиопия

Авиационните власти в Китай и Индонезия наредиха на операторите в тези страни да спрат полетите с Boeing 737 Max до изясняването на причините за вчерашната катастрофа с типа в Етиопия. Отделно, още два други оператора обявиха, че няма да летят с типа.

Boeing с влошени резултати в резултат на кризата със 737 Max

Американският самолетостроител Boeing показва влошени резултати в резултат на кризата с най-продавания им модел 737 Max. За първите четири месеца на 2019 г. са доставени с 24% по-малко самолети в сравнения със същия период през миналата година. Това съобщава Reuters.

Boeing 737 катастрофира в Индонезия

Пътнически самолет Boeing 737 Max 8 катастрофира малко след излитане от индонезийската столица Джакарта. Това стана днес, 29 октомври 2018 г. Няма оцелели сред намиращите се 189 души на борда му.

Бразилски съд блокира сливането на Boeing и Embraer

Бразилски федерален съд блокира, за сега, създаването на джойнтвенчър между американския самолетостроител Boeing и бразилския Embraer. Това стана вчера, 6 декември 2018 г., съобщава Reuters.

Меню