Пристигна четвъртият ремонтиран Су-25

1K прочитания

Четвъртият щурмови самолет Су-25, който е преминал през ремонт, удължаване на техническия ресурс и модернизация в Беларус, пристигна в авиобаза Безмер. Това стана днес, 26 октомври 2020 г.

Както и при предишните три машини, този Су-25 е пристигнал разглобен на борда на беларуски транспортен самолет Ил-76ТД (EW-412TH) на местната авиокомпания Ruby Star. Транспортната машина се е приземила в Безмер около обед, след като е прелетяла директно от Барановичи, където се намира „558-ми авиоремонтен завод”, което е натоварено с дейностите по българските самолети.

Четвъртият самолет е едноместен Су-25К с борден номер 252. Преди това, на 19 октомври пристигна друг едноместен – борд 253. Преди това, пристигна една спарка (борд 002) и един едноместен (борд 246). Те бяха докарани от Беларус на съответно 21 и 22 септември. С тези машини вече се провеждат регулярни полети. Другите две, предстои да бъдат облетени и официално предадени на българската страна.

Очаква се останалите четири самолета да бъдат получени в България до февруари 2021 г.

Снимката е илюстративна.

Свързани теми

Предишна публикация
Авиобаза Крумово отбеляза празника си
Следваща публикация
САЩ ни предоставят два изведени от въоръжение F-16 за учебни цели
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Две компании дават оферти за поддръжка на L-39

Българска и чешка компания са поканени да дадат оферти в процедурата за възлагане на обществена поръчка за сключване рамково споразумение за логистичната поддръжка на учебно-тренировъчните самолети L-39ZA от състава на българските ВВС. Това се чете от протокола на комисията, публикуван на 24 юли 2018 г.

Авиокаст: Епизод 9

Новият епизод на подкаста посветен на авиация и космонавтика е вече при вас. В него,…

Откриха новата учебна година във ВВС

Новата учебна 2018 година бе открита тържествено във всички военни формирования на Военновъздушните сили. При откриването в авиобаза Граф Игнатиево присъстваше командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков. Това съобщават от ВВС.

Меню