easyJet се споразумя за част от Air Berlin

12 прочитания

Британската нискотарифна авиокомпания easyJet се споразумя за взимане на част от активите на Air Berlin и в същото време ще предложи работа на част от служителите на компанията. Това съобщава Reuters.

easyJet ще встъпи в лизинга на 25 самолета A320, които до сега се оперираха от Air Berlin и ще купи всички слотове на компанията на берлинското летище Тегел. Сделката се оценя на около €40 млн., но без в сумата да влизат различни такси около встъпването в лизинга.

Освен това easyJet ще предложи работа на около 1000 пилота, кабинен състав и други служители на Air Berlin.

От Air Berlin заявиха, че след споразумението с easyJet са приключени всички разговори, които се водеха със заинтересувани страни за покупка на части от обявената в несъстоятелност компания. От британската компания са отказали коментари с изключение на това, че пълното разгръщане на операциите ѝ от Тегел се очаква през лятото на 2018 г.

easyJet до момента оперираше само от берлинското летище Шьонефелд. След покупката на слотовете в Тегел, компанията ще разполага с най-голям капацитет от и до германската столица, което ще позволи развиването на мрежата ѝ в Германия и Европа.

Междувременно, на 27 октомври 2017 г. Air Berlin извърши последния си търговски полет в историята си. Полет AB6210 излетя от Мюнхен в 21,35 часа местно време и се приземи в Тегел в 22,36 часа. Полетът бе извършен с A320 с регистрация D-ABNW.

Прекратяването на полетите на Air Berlin се очаква да се отрази зле на германския пазар на пътнически превози през зимния период. Очаква се цените да са значително по-високи от стандартните.

Свързани теми

Предишна публикация
Афганистан ще получи още шест Super Tucano
Следваща публикация
Гърция вероятно ще модернизира под 100 F-16
12 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Lufthansa и easyJet водят преговори за част от активите на Air Berlin

Изпадналата в несъстоятелност германска авиокомпания Air Berlin води преговори с Lufthansa и easyJet, като се надява да успее да продаде част от активите си до средата на следващия месец с надеждата да не прекратява операции и да спаси възможно най-много работни места. Това съобщава Reuters.

IAG купува Niki за €20 млн.

Холдингър International Airlines Group (IAG) обяви, че ще купи австрийската нискотарифна авиокомпания Niki за €20 млн. и ще предостави други €16,5 млн. за да подобри ликвидността ни. Това съобщава Reuters.

Ники Лауда си върна контрола над Niki

Бившият пилот и световен шампион от Формула 1 Ники Лауда успя да спечели наддаването за покупката на авиокомпанията Niki, след сериозни преговори и развалено споразумение с холдинга IAG. Това съобщава Reuters.

Ники Лауда взима Niki за малко над €30 млн.

Бившият световен шампион от Формула 1 Ники Лауда е спечелил наддаването на авиокомпанията Niki срещу сумата от €30,3 млн. Това съобщава германският вестник Bild am Sonntag, цитиран от Reuters.

Niki подава заявление за обявяване в несъстоятелност след провала на сделката с Lufthansa

Нискотарифната авиокомпания Niki обяви, че стартира процедура по обявяване в несъстоятелност, след като днес, 13 декември 2017 г., стана ясно, че Lufthansa се изтегля от преговорите за придобиване, след сигнали от Европейската комисия, че сделката няма да бъде одобрена.

Меню