Тайланд поръчва допълнителни H225M

56 прочитания

Тайланд поръчва четири допълнителни военно-транспортни вертолети Airbus Helicopters H225M. Това съобщи днес, 20 септември 2018 г., производителя.

До момента азиатската страна бе поръчала осем машини от същия тип. Първите доставки станаха факт през 2015 г. До момента са получени шест вертолета, а последните два ще се доставят до края на тази година.

Новата поръчка ще бъде реализирана до края на 2021 г. Не се съобщава нейната стойност.

Кралските тайландски ВВС използват вертолетите H225M основно за спасителни задачи, включително и в бойни условия. Машините са оборудвани съобразно тези задачи и имат прожектори, оптико-електронни обзорни системи, системи за самозащита, лебедки и други. Те могат да се използват и за стандартни транспортни задачи, включително и на товари на външно окачване.

От Airbus Helicopters обясняват, че новата поръчка е пряк резултат от добрите характеристики, които вертолетите са показали в реални условия на служба в Тайланд.

Преди ребрандирането от преди няколко години H225M бе известен като EC725 Caracal. Типът се експлоатира още от Франция, Бразилия, Индонезия, Казахстан, Малайзия, Мексико и Сингапур.

Свързани теми

Предишна публикация
Черна гора получи последните два Bell 412
Следваща публикация
Катар започна плащания по договора за Eurofighter и Hawk
56 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Вертолет на ВВС гаси пожар в района на Сандански

Вертолет Ми-17 от състава на Военновъздушните сили се включи в потушаването на голям горски пожар в района между селата Илинденци и Плоски, община Сандански, област Благоевград. Това съобщават от МО.

Bell 505

Черна гора купува Bell 505

ВВС на Черна гора ще се сдобият с четири леки еднодвигателни вертолета Bell 505. Това съобщава сръбския авиационен портал Tango Six.

Румъния взима H215M

Румънското правителство обяви, че ще купи вертолети Airbus Helicoters H215M, които ще се експлоатират от въоръжените сили на страната, както и от МВР на Румъния.

Меню