Унгария се сдоби със завод на Airbus Helicopters

58 прочитания

В Унгария ще бъде построен завод на европейския вертолетостроител Airbus Helicopters. Споразумение за това е било подписано този понеделник, 17 декември 2018 г., съобщава унгарската информационна агенция MTI.

Заводът ще заработи до 2021 г. и ще открие няколкостотин работни места, заявява унгарския министър на търговията, цитиран от MTI. В момента се разглеждали две възможни места за строеж на завода, като финалното решение щяло да бъде взето догодина. Унгарското правителство ще подкрепи инвестицията на Airbus Helicopters, чрез различни облекчения и държавни гаранции.

Изпълнителният директор на Airbus Helicopters Бруно Евен е заявил, че след 2021 г. всеки от стотиците вертолети, които компанията му сглобява всяка година, ще има в себе си части произведени в Унгария.

Унгарският министър на търговията е заявил, че основната причина за това Airbus Helicopters да изгради свои завод в страната е, че през изминаващата година бяха договорени общо 36 вертолета на компанията за въоръжените сили на страната. Първо през лятото бе сключена сделка за 20 броя H145M, а след това наскоро бе сключена още една, но този път за 16 броя от по-големия модел H225M.

Свързани теми

Предишна публикация
Япония обяви плановете си за модернизация на изтребителната си авиация
Следваща публикация
Мианмар официално показа своите JF-17
58 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Първият военен Ми-38 изпълни дебютния си полет

Първият Ми-38 предназначен за руските въоръжени сили изпълни своя дебютен полет на 23 ноември 2018 г. Полетът е преминал успешно и е бил проведен от заводското летище на Казанския вертолетен завод в Казан.

Airbus Helicopters с влошени резултати за 2017 г.

Европейският вертолетостроител Airbus Helicopters отбелязва влошени резултати при доставките и събраните поръчки за 2017 г. в сравнение с 2016 г. Това стана ясно след като днес, 22 януари 2018 г., компанията представи своите годишни резултати.

Меню