ВВС избраха доставчик на Bambi Bucket

963 прочитания

Военновъздушните сили избраха доставчик на две системи за гасене на пожари от вертолет Bambi Bucket. Това става с решение на командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков от 22 март 2019 г.

Предмет на поръчката бе доставката на две системи от типа Bambi Bucket, както и два захранващ блок тип Bambi Power Pack, които позволяват системата да се използва независимо от бордното захранване на вертолета.

ВВС са избрали за изпълнител регистрираната в Пловдив компания „Каст Инженеринг” ЕООД с управител Даниел Китин. Фирмата е била единствен участник в процедурата, като всички нейни документи са отговаряли на изискванията, а ценовото ѝ предложение от 105 000 лв. без ДДС се е вписвало в бюджета от 108 333,00 лв.

Изисква се оборудванeто да бъде доставено в рамките на три месеца от сключването на договора.

ВВС се опитаха да купят два броя Bambi Bucket през миналата есен, но процедурата тогава се провали, след като класирания на първо място се отказа, а класираният на второ имаше оферта значително надхвърляща бюджета.

ВВС се опитват да възстановят способностите си за гасене на пожари от въздуха с поръчване на две системи Bambi Bucket с обем от 2000 литра предназначени за вертолетите Cougar. Военновъздушните сили разполагат с Bambi Bucket, но те са за вертолетите Ми-17 и са с по-голям обем.

След катастрофата с единствения изправен Ми-17 през миналия юни, ВВС нямат способност за гасене на пожари от въздуха. Миналата година, обаче се оказа дъждовна и практически нямаше големи и тежки горски пожари.

Свързани теми

Предишна публикация
Лек самолет с четирима българи катастрофира в Македония
Следваща публикация
Премиерът обеща възстановяване на ВВВУ до 6 май
963 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

TAI показва новите си вертолетни проекти

Turkish Aerospace Industries (TAI) демонстрира новите си вертолетни проекти в рамките на отбранителното изложение IDEF, което се провежда в Истанбул. Това съобщава Flightglobal.

Приключи учението ETAP-C 18-2

Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков връчи сертификатите на участниците в летателното учeние „Европейски курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военно-транспортната авиация 18-2” (ETAP-C 18-2). Учението приключи вчера, 26 април 2018 г.

Меню