Австралия търси вертолети за специалните си части

109 прочитания

Австралия е пуснала запитване за даване на обвързващи оферти (RFP) за придобиването на вертолети, предназначени за специалните ѝ части. Това съобщава Flightglobal.

Офертите трябва да се дават в рамките на програмата LAND 2097 Phase 4 и те трябва да бъдат получени и оценени в рамките на 2020 г. Пускането на RFP идва, след като през септември 2018 г. Австралия публикува запитване за даване на оферти.

До момента е известно, че има трима кандидати, които ще се състезават за поръчката за общо 20 вертолета. Възможно е да се появят и други кандидати.

Две компании, Babcock Australia и Hawker Pacific, ще оферират Bell 429, а през юли тази година, стана ясно, че Airbus Helicopters директно ще участва в конкурса със своя H145M (на снимката).

Австралийското правителство очаква, че в рамките на програмата ще има сериозно участие на местната индустрия.

Засега е известно малко за това, какъв вертолет точно се търси. Знае се, че той трябва да може да бъде превозван от Boeing C-17 и да може да оперира в градски условия. Може да се участва, както с военно сертифицирани вертолети, така и цивилни машини.

От вертолета ще се иска да използва оръжие, както и да има модерна оптико-електронна прицелно-обзорна система. Задачите му ще са свързани с превоз на специални части, огневата им поддръжка, както и наблюдателни задачи.

Очаква се вертолетите да преминават лесно през малки модернизации, с цел да бъдат максимално актуални.

Свързани теми

Предишна публикация
Първи полет на Ка-52М
Следваща публикация
Saab ще предложи GlobalEye на Южна Корея
109 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Три компании допуснати да дадат оферти за ремонта на Ми-17 и Ми-24

Три компании, две български и една беларуска, са допуснати до даване на оферти в процедурата за възлагане на обществена поръчка за ремонт на два Ми-17 и четири Ми-24. Това се чете в решение на министъра на отбраната от 12 ноември 2018 г.

Меню