Австралия търси вертолети за специалните си части

108 прочитания

Австралия е пуснала запитване за даване на обвързващи оферти (RFP) за придобиването на вертолети, предназначени за специалните ѝ части. Това съобщава Flightglobal.

Офертите трябва да се дават в рамките на програмата LAND 2097 Phase 4 и те трябва да бъдат получени и оценени в рамките на 2020 г. Пускането на RFP идва, след като през септември 2018 г. Австралия публикува запитване за даване на оферти.

До момента е известно, че има трима кандидати, които ще се състезават за поръчката за общо 20 вертолета. Възможно е да се появят и други кандидати.

Две компании, Babcock Australia и Hawker Pacific, ще оферират Bell 429, а през юли тази година, стана ясно, че Airbus Helicopters директно ще участва в конкурса със своя H145M (на снимката).

Австралийското правителство очаква, че в рамките на програмата ще има сериозно участие на местната индустрия.

Засега е известно малко за това, какъв вертолет точно се търси. Знае се, че той трябва да може да бъде превозван от Boeing C-17 и да може да оперира в градски условия. Може да се участва, както с военно сертифицирани вертолети, така и цивилни машини.

От вертолета ще се иска да използва оръжие, както и да има модерна оптико-електронна прицелно-обзорна система. Задачите му ще са свързани с превоз на специални части, огневата им поддръжка, както и наблюдателни задачи.

Очаква се вертолетите да преминават лесно през малки модернизации, с цел да бъдат максимално актуални.

Свързани теми

Предишна публикация
Първи полет на Ка-52М
Следваща публикация
Saab ще предложи GlobalEye на Южна Корея
108 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Избраха изпълнител за поръчката за поддръжка на Bell 206

Компанията „Ротсас Интернешънъл” ЕООД е избрана за изпълнител на обществената поръчка с предмет поддръжката на леките еднодвигателни вертолети Bell 206, които са на въоръжение във ВВС. Това се чете от решение на министъра на отбраната от 16 ноември 2018 г., публикуван на сайта на МО.

ОАЕ поиска да купи Chinook

Държавният департамент на САЩ разреши експорта на тежките транспортни вертолети CH-47F Chinook за Обединените арабски емирства (ОАЕ). Това се чете в съобщение до Конгреса на САЩ от агенцията за сътрудничество в областта на сигурността и отбраната DSCA.

Авиокаст: Епизод 15

На фона на ескалиращата война в Украйна след руската инвазия там, усилено се заговори за…

Русия се похвали с договор с България за ремонт на афганистански вертолети

Помощникът на руския президент по въпросите на военно-техническото сътрудничество Владимир Кожин е заявил в интервю за ТАСС, че има сключен договор с България за ремонт на вертолети на афганистанските въоръжени сили.

Меню